Прочитај ми чланак

ХРВАТСКИ ИНДЕКС: Мора се навијати за Србију!

0

Хрватски медији надају се да ће српски рукометаши вратити услугу "каубојима", јер су поразом против Шведске послали "орлове" у други круг, и помоћи им да изборе полуфинале Европског првенства тако што ће изненадити Француску и Норвешку у другој фази такмичења.

Хрватски портал „Индекс“ бавио се калкулацијама око проласка у полуфинале и према њиховој рачуници пролаз им сигурно омогућавају три победе, али са пет разлике над Французима са којима имају изразито негативан биланс последњих година.

Шведска и Француска су пренеле по четири бода, два више од домачина, који је четири разлике изгубио од Скандинаваца и зато му је потребан тријумф над светским шампионом у Загребу.

– Хрватској источне комшије могу помочи и погурати је према полуфиналу. Шта преостаје Хрватској? Осим надања да Швеђани добију све три утакмице друге фазе и тако више не буду у кругу са Хрватском, мора се навијати за Србију, односно надати се да откину барем бод Французима и Норвежанима – пише се у анализи „Индекса“.

Комшије подсећају да би Србија на тај начин вратила услугу Хрватској јер да екипа Лина Червара није изгубила од Шведске у Сплиту, Србија не би изборила пласман у други круг Европског првенства.

– Комбинацијом победе над Исландом и поразом Хрватске од Шведске, уместо кући, Србија је из Сплита отишла у Загреб. Червар и друштво ће навијати за Србију данас против Норвешке и у понедељак против Француске.

Србија у Загреб није пренела нити један бод и за полуфинале потребно је да, као и Шведска, победи све три утакмице, а Хрватска изгуби све три, односно Француска две утакмице. Тешко оствариво, вероватно и немогуће.