Прочитај ми чланак

ХАРАДИНАЈ: Па ми би требало да прекинемо преговоре, не ви

0

Приштина -- Премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је да је зачуђен одлуком Београда да суспендује разговоре о нормализацији односа између две земље.

Како каже, Приштина је та која не би требало да учествује у преговорима.

„Изненађени смо одлуком Србије о суспензији преговора… Политичке изјаве имају тежину, али је много већа претња вест да ће се Србија наоружати ракетама које могу да стигну до Косова. То је изјавио начелник генералштаба Србије и то је узнемиравајуће“, казао је Харадинај на конференцији за медије после састанка Савета за безбедност Косова.

Он је додао да би то био довољан разлог да косовска стране не учествује у дијалогу.

„Због тога ми не бисмо требали да учествујемо у дијалогу“, казао је Харадинај.

Савет за безбедност Косова је на седници расправљао о убиству лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића и актуелној безбедносној ситуацији на Косову.

Генерални директор Полиције Косова Шпенд Мађуни је рекао да су одмах по сазнању о убиству предузели све неопходне мере, као и да је формирана специјална јединица која се бави истрагом убиства Оливера Ивановића, као и да ће полиција урадити све што може како би се расветлио овај случај.

Председник Србије Александар Вучић раније је на конференцији за новинаре поводом убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића навео да је Србија добро разумела претње председника Скупштине Косова Кадрија Весељија, кога је назвао „правим господарем Косова“.

„Прави господар на Косову није Тачи или Харадинај већ Кадри Весељи који говори да се Албанци неће зауставити до Ниша. Ми смо разумели те претње и добро смо их схватили, као и ћутање оних који су требали одмах да реагују. Наш одговор је да неће стићи до Ниша, могу да га посете као туристи а да долазе са војском, то нека забораве“, казао је Вучић.

Делегација Београда напустила је преговоре са Приштином у Бриселу пошто је објављена вест о убиству председника Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића у северном делу Косовске Митровице.