Прочитај ми чланак

ЗАВЕТНИЦИ: „Објавити свету да је албански тероризам поново активиран!“

0

Српски сабор Заветници оцењује убиство Оливера Ивановића као бруталан терористички акт у режији албанских сепаратиста и њихових западних спонзора.

Српски сабор Заветници оцењује убиство Оливера Ивановића као бруталан терористички акт у режији албанских сепаратиста и њихових западних спонзора.

Уверени смо да се иза атентата на Оливера Ивановића крије покушај да се на северу КиМ успостави потпуна контрола самопроглашених институција и њихових налогодаваца са Запада.

Подсећамо да је амерички Стејт департмент пре неколико дана упозорио своје држављане да не путују на КиМ због могућих терористичких напада и посебно апострофирао север КиМ као поље политички мотивисаног насиља и међуетничких сукоба.

Постављамо питање како је амерички Стејт департмент могао да зна да ће на северу јужне покрајине доћи до некаквих политичких обрачуна? Оправдано сумњамо да је по среди покушај Вашингтона и Приштине да сада уз помоћ пете колоне у Србији окриве српску страну за убиство Ивановића, а север КиМ представе као поприште међусобних српских обрачуна са циљем да га узурпирају, а међу Србима унесу раздор и поделе.

Убиство Оливера Ивановића доказује оно на шта Заветници годинама упозоравају, а то је да дијалог са терористима није могућ, јер они не желе договор, већ етнички чисто Косово, у којем неће остати ниједан траг српског историјског континуитета.

Подсећамо да је Србија управо политиком узмицања и попуштања само додатно охрабривала Албанце у њиховим захтевима. Да је „независно Косово“ постало тесно за Албанце и да је оно само једна од станица у стварању геноцидне Велике Албаније потврђује и најновија изјава сепаратисте Кадрија Весељиа да ће Албанци ући и у Ниш. Циљ је несумњиво уношење панике и застрашивање српског народа, а убиство Ивановића је управо доказ да мира неће и не може бити све док наша држава не буде заузела јасан и одлучан државотворан став по питању супротстављања великоалбанском сепаратизму и тероризму.

Сматрамо да одавно више није време за залуђивање да ћемо некаквим преговорима у Бриселу заштитити свој народ на КиМ. Напротив, то ћемо постићи једино ангажовањем целокупног државног апарата у борби за очување суверенитета и права Срба у јужној покрајини.

Будимо свесни да Албанци никада ништа не раде сами и на своју руку. Нишан је јутрос био у Митровици, али окидач је код њихових страних ментора. Сматрамо да Србија не сме да дозволи да се Оливер Ивановић сврста на дугачак списак оних Срба са КиМ чије убиство никада није разјашњено.

Нема сигурности на КиМ док се наше снаге безбедности не врате у покрајину. То мора бити један од захтева српске стране, јер не постоји други начин да се успоставе мир и стабилност.

Позивамо државно руководство Републике Србије да затражи хитну седницу СБ УН и да обавести целокупно међународну заједницу да је тероризам на КиМ постао нова претња по читав регион и Европу.