Прочитај ми чланак

БАЋУШКЕ НЕ ПРАШТАЈУ: Руси објавили снимке, „уништили смо нападаче“

0

Руско Министарство одбране објавило је снимке ликвидације милитантне групе за коју наводе да је одговорна за напад на руске базе у Сирији.

Како је саопштило министарство, напад је дошао из провинције Идлиб, те да је група елиминисана у специјалној операцији.

Руске снаге откриле су такође да су уништиле складиште у провинцији Идлиб које је служило управо за дронове који су коришћени у нападу, додало је министарство.

„У завршној етапи операције руске специјалне снаге утврдиле су место на којем се налазила група диверзаната код западне границе провинције Идлиб. Када су терористи стигли у објекат из којег су намеравали да се пребаце у минибус, цела диверзиона група је ликвидирана високопрецизном муницијом ‘краснопољ’“, наведено је у саопштењу.

Да подсетимо, у нападу на ваздухопловну базу Хмејмим у провинцији Латакија и на поморску базу у луци Тартус у суботу учествовало је 13 дронова, од којих је седам оборено, а шест приморано на слетање, саопштило је у понедељак руско Министарство одбране. Од тих шест летелица, три су експлодирале кад су удариле у земљу, а три су заплењене неоштећене.

Председник Русије Владимир Путин оптужио је стране силе, које није именовао, да стоје иза напада беспилотним летелицама на две руске војне базе у Сирији.

Он је навео да ти дронови, иако изгледају примитивно, имају високу технологију за прецизно сателитско навођење.

Путин је рекао да Москва зна ко је помогао извођење напада на две руске базе, али није именовао ниједну земљу, већ је само рекао да није реч о Турској.