ТАЈНИ СПИСАК: Ево зашто су ови Срби непожељни у САД!

10

На тајном списку непожељних Срба у САД налазе се Мирослав Мишковић, Светлана Ражнатовић, Војислав Шешељ, Аца Лукас, Мерима Његомир, Горан Радосављевић Гури, али и начелник Генералштаба Љубиша Диковић, коме су Американци недавно ускратили визу за улазак у САД иако је добио позив да тамо одржи предавање.

Власнику „Делте“ још увек одбијају да дају визу, Цеци не праштају читав списак „грехова“, од брака са Жељком Ражнатовићем Арканом који је за њих био ратни злочинац и криминалац, преко хапшења током ’Сабље‘ до познанства и дружења са Милорадом Улемеком – наводи извор из дипломатских кругова.

(Фото: Јутјуб)

На тајном списку су се из различитих разлога нашли страначки прваци, али и један од најбогатијих Срба.

– Тако је Војислав Шешељ и даље на списку непожељних због ратне реторике, иако је ослобођен у Хагу. Њему су Американци чак блокирали и рачуне са новцем који је зарадио као предавач у Америци – наводи саговорник листа.

С друге стране, међу „забрањеним“ Србима је и Мирослав Мишковић и то одраније, много пре него што је поступак против њега покренут у Србији.

– Мишковић се на црној листи нашао захваљујући прогласу који је амерички председник Џорџ Буш потписао у јануару 2004. на основу члана 222 тамошњег имиграционог закона, којим се забрањује улазак у САД ’корумпираним званичницима, њиховим породицама и свима онима који их подржавају – подсећа саговорник.

На списку који је недавно ревидиран нашао се и начелник Генералштаба Љубиша Диковицћ, ком је амбасада САД одбила да изда визу.

– Парадокс је што су Диковића прво позвали да одржи предавање, а онда су одбили да му дају визу, упркос чињеници да се као начелник Генералштаба у контакту са челницима НАТО-а више пута састајао са њиховим званичницима и официрима, те да су наши војници имали на десетине заједничких војних вежби – прича саговорник упућен у дипломатска збивања.

Говорећи о разлозима због којих се Диковић нашао у друштву непожељних, извор листа каже да су могућа два „оправдања“.

– Прво је зато што га САД, као некадашњег команданта 37. моторизоване бригаде током рата на Косову и БиХ сматрају одговорним за ратне злочине у његовој зони одговорности. Други разлог, додуше мање вероватан, јесте учешц́е наше војске у руско-белоруским војним вежбама ’Запад 2017‘ – наводе саговорници.

Међу „забрањенима“ су, како се наводи, и генерали Владимир Лазаревић, Божидар Делић, као и некадашњи командант Жандармерије Горан Радосављевић Гури, који је и даље под опсервацијом у случају „Битићи“.

Такође, наводи се, у САД су непожељни и чланови породице Слободана Милошевића, Милан Милутиновић, Никола Шаиновић, Веселин Шљиванчанин, Милорад Додик.

 • ЏЕРОНИМО

  Ovaj na slici deluje kao ljakse…Džaba kolajne i ostalo šarenilo…

 • Mihailo

  A pilot F117A moze u Srbiju

 • Паметан као Тесла

  Овог кретена са слике ни у свињац не би пустио!!!!!!!

 • Frojd

  …pametni ameri..ne pustaju olos i zlo u svoju zemlju…
  ..da ima pameti, i Srbija bi ih proterala…motkama….

  • Паметан као Тесла

   Ајдеее, ма немој ми рећи!

  • Sloba Milosevic

   попушиш ти к….ц свим Србима.

  • brane121

   ahahahahaha…ehehehehehe…

 • Неле

  Најгоре је прошао назови војвода, Шешељ, којем суз смрзнути рачуни у омрзнутој валути коју је склонио у омрзнутој држави, у којој се говори омрзнутим језиком.

  • ЏЕРОНИМО

   Šešeljuga je uzalud navijao za Tvampa i nosio majice sa njegovim likom.

  • Sloba Milosevic

   НЕ у фашистичку ЕУ и НАТО