Прочитај ми чланак

ШАПИЋ: Договор да, али да ја будем градоначелник

0

Председник општине Нови Београд Александар Шапић поновио је да ће после избора у Београду разговарати са свима који пређу цензус.

Предуслов за договор је, како каже, да он буде градоначелник.

Шапић је за Н1 рекао да, уколико он не буде градоначелник, одборници са његове листе неће гласати за формирање власти у Београду, нити за неког другог кандидата за градоначелника.

Он је навео и да је после избора његова обавеза да разговара са свима који пређу цензус – и са онима који су му „несимпатични“, као и са онима које сматра „неваспитанима и неспособнима“.

„Свако ко буде прешао цензус значи да иза њега стоји више од 40.000 грађана. Немам право да с њима не разговарам. Предуслов за договор је да добијем прилику да будем на челу Београда. Али то није једини услов“, истакао је Шапић.

Он је казао да после шест година вођења најмногољудније општине у Србији, „има право да верује да има довољно знања и искуства да буде градоначелник“.

„Имам право да верујем да сам најбоље могуће решење“, додао је Шапић.

Одговарајући на питање како је дошао у позицију да га у исто време прате прича да је прикривени кандидат власти и да је део групе људи који су већ били на власти у Београду и који то хоће поново, Шапић је рекао да је разлог вероватно то што „покушава да се понаша нетипично за једног просечног српског политичара“.

„Трудим се да ми препорука код грађана буде оно што сам радио и шта имам намеру да урадим. Не нападам никога и трудим се да не ширим атмосферу мржње и непријатељства међу људима“, рекао је он.

Говорећи о некадашњем градоначелнику Београда Драгану Ђиласу, Шапић је рекао да су се разишли шест месеци пре но што је и он отишао из Демократске странке.

„Нисмо се слагали око разних ствари, ја сам био део мањине у оквиру странке и одлучио сам да не будем тај који ће да кочи њен развој. Сарађивали смо две, три године и мислим да је била успешна градска управа и да је Ђилас био добар градоначелник. Одлучио је да се врати у политику и ја му желим сву срећу“, казао је Шапић.