Прочитај ми чланак

ТАЈНИ ПРОГРАМ АМЕРИЧКЕ ВОЈСКЕ ЦИЉАО РУСЕ и КИНЕЗЕ, а не ванземаљце

0

Управо се путем доминирајућих информативних канала шири вест о заинтересираности Пентагона за ванземаљце.

Појављују се снимци неидентификованих летећих објеката који су оправдали прорачунски  (буџетски) новац за истраживање, али и изјаве судионика у овом пројекту. С једне стране имамо научнике, али је интересантно видети и обавештајце ЦИА-е који су овај пројект водили до краја прошле године.

Под водством Конгреса, Пентагон је пре десет година утемељио вишемилијунски програм који је намењен откривању ванземаљаца.

За проучавање ванземаљских свемирских бродова, које су амерички пилоти редовито проматрали, Пентагон је пре десет година почео тајно развијати програм који се звао Advanced Aviation Threat Identification, пише Politicо.

Према изјавама пилота и других војних особа, сви уочени објекти су били технолошки напреднији од америчких војних ваздухоплова или других летелица страних држава.

„Понекад су ти неидентификовани објекти летели брзо и изненађујуће, стварајући дојам да крше све законе физике”, пишу медији.

Врло мали број службеника био је упознат с овим програмом, а којег је покренуо шеф Демократа у Сенату Хари Рид.

Ипак, бивши члан Конгреса, цитиран од стране Politica, каже да циљ Пентагона није био пронаћи доказе о изванземаљском животу.

Радило се о сумњи да би ти објекти могли бити напредне технологије развијене од стране Русије или Кине, што би могло представљати безбедоносну претњу за САД.