Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ ПОБЕСНЕО ЗБОГ ВУЧИЋЕВЕ ИЗЈАВЕ О МИГРАНТИМА: Оставка!

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио да је Србија добро руководила мигрантском кризом али да би волео да су неки потези направљени другачије.

„Могли смо то на почетку миграционе кризе на бољи начин да искористимо али захваљујући нашем делимично ксенофобичном односу нисмо… могли смо да имамо више добрих ствари од тога“, рекао је Вучић. 

Он је додао да међу мигрантима има и лоших и добрих људи, исто као и у Србији. 

Вучић је казао да Србија нема проблем са мигрантима који желе да, под одређеним условима, постану грађани Србије. 

Он је похвалио немачку канцеларку Ангелу Меркел рекавши да је она веома добро поступила у управљању мигрантском кризом. 

„Врло мудро је водила своју земљу. Да је чекала наталитет Немаца, изгубила би 15 милиона становника у наредних 30 година. Овако неће“, рекао је он, одговарајући на питања да ли Србија има стратегију за мигранте који не могу да наставе пут ка Европској унији.

Лидер Двери Бошко Обрадовић бурно је реаговао на овакву Вучићеву изјаву тражећи његову оставку.

„Вучићева изјава да смо могли боље да искористимо мигрантску кризу, да смо могли имати више добрих ствари од тога и да треба да се угледамо на Ангелу Меркел која је прихватањем миграната решила проблем наталитета у Немачкој – представља невиђени политички скандал. Никада од народа нису добили мандат да Србију – по узору на Немачку – насељавају мигрантима. Лични став да Србија нема проблем са мигрантима који желе да постану грађани Србије Вучић није проверио на референдуму и нема право да доноси тако далекосежне одлуке без питања народа – упозорава Обрадовић.

Он каже да је овом изјавом Вучић потврдио упозорења Двери да власт СНС у координацији са ЕУ спрема насељавање 600.000 миграната у Србију.

„Српски покрет Двери се противи овом плану Вучићевог режима да измени структуру становништва у Србији и да решава проблем наталитета тако што ће 600.000 миграната бити насељено у Србији, колико их је до сада тражило азил“, каже Обрадовић.