Прочитај ми чланак

БРЖИ ОД МЕТКА, ЈАЧИ ОД ЛОКОМОТИВЕ… – то је СУПЕРПУТИН!

0

На изложби "Суперпутин" посвећеној Владимиру Путину посетиоци ће моћи да виде слике и скулптуре које актуалног председника Русије приказују као Супермена, јахача коња, јахача медведа, љубитеља животиња, чак и Деда Мраза

У великој дворани музеја смештеног у простору некадашње фабрике у средишту главнога руског града посетиоци ће моћи да уживају у сликама и скулптурама које њиховог председника приказују док нежно милује штене, подиже руску заставу, неустрашиво јаше медведа, показује „надљудску“ снагу током сусрета с успаваним тигром, на Арктику се дружи с поларним медведом или храбро пуца из минобацача, преноси Хина.

 

– Свака изложена слика или скулптура истиче неку од квалитета и вредности нашега председника – рекла је за АФП Јулија Жујева, организаторка изложбе која ће бити отворена до 15. јануара, а на којој је изложено 30 слика и скулптура које су израдили млади руски уметници.

 

 

– Сваки је млади уметник Путина представио у неком позитивном аспекту. Свако од њих га воли, поштује и подржава – додала је двадесетдвогодишња Жујева.

– Путин је приказан у лику неког од суперјунака јер он је наш суперпредседник и супервођа – истакла је Жујева, додавши уз смех да му само недостаје „супержена“.