СУКОБ: Јеремић и Тадић у рату због Косова

3

Требало је да поднесе оставку ако се није слагао с одлуком, рекао је Тадић

Некадашњи шеф дипломатије Вук Јеремић оптужио је бившу власт да је изменила текст резолуције о Косову у УН 2010. године, те да се он с тим није слагао. Бивши председник Србије Борис Тадић се нашао прозваним и брже-боље му одговорио на то.

Јеремић се, наиме, осврнуо на време док је обављао функцију шефа српске дипломатије и открио детаље како је изгледало лобирање за резолуцију о Косову и Метохији.
– О томе да је донесена одлука о промени резолуције из Београда сам обавештен вече уочи гласања, за које сам осигурао већину за наш оригинални текст. Био сам у шоку и покушао сам да ступим у контакт са Београдом. Нико није хтео да ми се јави, нити да одговори на бројне поруке драматичног садржаја које сам им слао свим доступним каналима…

Тадић је на то одговорио:
– Требало је да поднесе оставку ако се није слагао с њом, уместо што је остао на месту министра, да би тек данас износио неслагања с политиком владе чији је био члан.

 • dr Srbivoje

  Govna zuta ali je Tadic mnogo vece

 • Mile Tranzicija

  Ova dvojica su se do pre neku godinu odlicno „slagali“, obicno jedan na drugog. Pukla tikva, vajna „proevropska opozicijo“!
  Dao Bog da se poubijate medjusobno, izrodi!

 • djole

  Zapadno pranje biografije „buduceg“.