ПРАЉАК ОСТАВИО ОПРОШТАЈНО ПИСМО: „Мој пепео проспите по Мирогоју“

2

Хрватски генерал Слободан Праљак још пре две године оставио је запечаћено писмо

Хрватски генерал Слободан Праљак, који се убио у судници хашког трибунала непосредно након изрицања правоснажне пресуде којом је осуђен за ратни злочин на делу територије БиХ, још пре две године оставио је запечаћено писмо, пише загребачки Вечерњи лист.

Листнаводи да је реч о опроштајном писму, иако је Праљак у њему отавио практичну последњу жељу на који начин жели да буде сахрањен у случају његове изненадне смрти.

Писмо Праљка је пронађено у његовој кући на Краљевцу у Загребу и у њему стоји:

„Не желим ни гроба ни погреба, а мој пепео проспите по Мирогоју“.

Лист спекулише да је писмо доказ да је Праљак пажљиво планирао своју смрт и да о тим плановима нису знали чланови породице, ни пријатељи.

Иначе, смрт Праљка, једног од шеторице осуђених Хрвата и БиХ, који су били на високим функцијама тзв. републике Херцег Босне, бацила је у сенку саму пресуду која којом је утврђено постојање удруженог злочиначког подухвата који је у том делу БиХ спроводио први хрватски председник Фрањо Туђман.

Праљку је у Хашком трибуналу потврђена првостепена пресуда, као и петорици његових сабораца, а сву они су већ одслужили по 14 година казне.

Хрватски медији су већ покренули причу о томе на који начин и где ће бити сахрањени посмртни остаци генерала Праљка и да ли ће том догађају присуствовати и чланови државног врха с обзиром на то да је реч о осуђеном за почињени ратни злочин.

  • Шаптач

    Наравно да је све режија, па и он сам је редитељ, завршио је филмску режију и све зна око тога. Још ако је стварно и језута ко што кажу ето опет филма „Еф-Икс убиство триком(2)“ у „реалном времену“. Па на крају се и зове исто као и онај пре њега који је тамо „умро“ тако што је доктор потписао „налаз“ да је „пацијент умро“ и од тада (га) му тело више нико није видео нигде, а где га сад чак ни „Били“ не може да ископа и провери јер је сахрањен на приватном имању а не ја јавном гробљу.

  • Сербо Макеридов

    У бре, како дирљиво, ево шта каже правда: http://www.pravda.rs/2017/12/01/potpuno-ludilo-praljak-je-ziv-i-zdrav-sve-je-izrezirano/

    Изрежирано, ма није могуће? То је „херојски чин“ једног ноторног усташе криминалца који је био морална громада по речима клана Шешељи! Наравно да је изрежирано! Само лудаци могу да верују тзв. хашком суду и читавој представи која за циљ има да остави дубоки психолошки траг у србском народу! Праљак је опрао паре, опрао усташку савест и одпердлао уз помоћ ЦИА и БНД негде у Аргентину, то је нацистима фејворит дестинејшн бре! Ајде море, мен’сте нашли да дрмате кавез.