Хрватски адмирал: Хрватској припадају цела Босна и делови Србије и Црне Горе ВИДЕО

0

Хрватски адмирал у пензији Давор Домазет Лошо (72) изнео је шокантне тврдње наводећи да цела Босна и Херцеговина, као и делови Србије и Црне Горе припадају Хрватској.

„Ово нема везе са Другим светским ратом, али зна се да је цела Босна и Херцеговина заправо хрватско краљевство, то је хрватска земља. Нека буде јасно свима, хрватска земља је и Бока Которска, све до Улциња, односно јужно до Будве“, рекао је Лошо гостујући на Осјечкој телевизији.

„Такође, да Србима не говорим да је хрватска земља Срем, Бачка и делови Баната“, додао је адмирал.

​Адмирал Лошо је нагласио да глобалистичким лево либералним центрима нису интересантне лево либералне политичке странке, јер у њима имају сигурна упоришта и ослонце, при чему је и за ХДЗ рекао да је „отет хрватском народу“ упркос још снажној емотивној вези и дела чланства и бирачког тела према том покрету због формирања хрватске државе.

Лошо тврди да је Хрватска изложена „никада жешћим великосрпским захтевима и намерама, чији је експонент Милорад Пуповац, као и никада несталим италијанским, мађарским, али и новонасталим муслиманско-бошњачким циљевима, који се јасно виде у ударима на Католичку цркву у БиХ“.

Иначе, Лошо је био саветник претходне председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић, која га је сменила 2017. године, након две и по године на функцији, преноси Б 92.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!