Прочитај ми чланак

РАДУЛОВИЋ ОПТУЖИО ЈАНКОВИЋА И ДС да су „правили паралелни ДБ, јачи од државе“

0

Председник ДЈБ Саша Радуловић, након јучерашње расправе на Твитеру са Сашом Јанковићем, огласио се вечерас саопштењем у којем износи нове оптужбе на рачун лидера Покрета слободних грађана, али и Демократске стране.

Радуловић тврди да га је у јануару 2014. године, док је још био министар привреде а у јавности се спекулисало да се спрема да поднесе оставку, „телефоном позвао Саша Јанковић, који је у то време био заштитник грађана и рекао му да би добро било да се виде“.

– Састанак се одржао у мом кабинету у Министарству привреде. Рекао ми је да зна да размишљам о подношењу оставке и да би било добро да о томе добро размислим. Испричао ми је причу о томе како је Демократска странка 2004. године кренула у изградњу паралелне службе безбедности, у ствари апарата за праћење и прислушкивање, и да је та служба сада јача, модернија и боље опремљена од државне и онда казао: „Ми мислимо да не би требало да подносиш оставку на место министра привреде, већ да сачекаш“. Говорио је о томе да треба да се стекну безбедносни и други услови и да је до тада боље да останем унутра. Био сам затечен овим, одговорио сам неодређено и ту се разговор завршио – пише Радуловић на званичном сајту ДЈБ.

Радуловић тврди да је одмах потом „разговарао са својим најужим тимом у Министарству привреде и да су сви били изненађени“.

– Знали смо за рад Микија Ракића, знали смо и за методе служби које кроје целу политичку сцену у Србији од настанка вишестраначја, знали смо да вам на разговоре увек шаљу пријатеље са пријатељским саветима, али нико од нас ово није очекивао. Сашу Јанковића иначе знам од 2011. године, када сам покушавао да направим тим који би подржао Верицу Бараћ на изборима за председника Србије. Након тог дана, о овом за нас бизарном састанку, нисмо више разговарали – написао је Радуловић.

Лидер ДЈБ тврди и да то није био једини Јанковићев позив.

– Неколико дана након оставке ме је телефоном позвао Саша Јанковић, био је веома љут и питао ме је: “Зар се нисмо договорили?” Одговорио сам: “Наравно да нисмо. Ја сам те саслушао шта си имао да кажеш. Одлука је само моја”. Никада више нисмо причали о овоме – наводи Радуловић.