Прочитај ми чланак

О ИНТЕРВЈУУ КОЈИ ЈЕ ДАЧИЋ ДАО руском часопису „Известија”

0

Прочитао сам интервју Ивице Дачића часопису «Известија» и интервју ме натерао на смех. Штавише, Ивица Дачић у њему разобличава двојне стандарде Запада. Он говори, који случај у историји светске политике сматра једним од најкарактеристичнијих примера двојних стандарда и лицемерја.

«Светски центри моћи су се прерачунали, када су мисли да се границе на Балкану могу прекрајати, зато што тај регион не улази у састав ЕУ. Од свих држава које улазе у састав ЕУ, њих 22 су озакониле одлуку Приштине, самим тим нарушивши норме међународног права“.

«По ком то закону се дозвољава Косову да прогласи независност без референдума? – пита Дачић. Како су 22 земље ЕУ то отуђење озакониле, кршећи међународно и европско право на коме се базира европска политика и политика ЕУ?»

То још није смешно. Смешно је дошло касније, кад је Дачић изјавио да Србија жели да уђе у ЕУ, но, да ће се при томе руководити нормама међународног права. Испада да је ЕУ једноставно распарчала Србију на комаде, пљујући на међународно право, но, Србија тамо хоће и намерава да при свему томе остане невина.

То веома подсећа на стару руску анегдоту. Једна другарица говори другој: знаш, прекјуче сам ишла ноћу кроз наше двориште и силовао ме је сексуални манијак. Јуче ми се то исто десило. Данас се опет спремам.

Збачи, ако већ говоримо о двојним стандардима, онда је нужно часно признати да су они такође својствени и Београду. У оквирима ЕУ нико неће дозволити Србији да се налази на позицији 27+. После њеног приступања у чланство ЕУ, она ће постати 28. И она ће радити оно што пожеле манијаци из Брисела. Невиност – то је такав квалитет кога се може само једном лишити, брзо и неповратно. Зато се уместо њега могу пробудити сасвим друге силе. Посебно са новом владом, која ће се кад-тад појавити у Србији.