Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Вучићеви батинаши туку, а новинари криви за насиље

0

Срамна одлука Првог основног јавног тужилаштва у Београду, да одбацује кривичне пријаве новинара, који су нападнути испред Народне скупштине, на инаугурацији Александра Вучића, где су докази били очигледни и читава јавност је била сведок насиља над новинарима, доказује да правда и право у овој држави не постоје.

И неће постојати, све док Србију води човек који лаже народ, док министарства, Народну скупштину и најважније институције воде уцењени људи који се налазе у Вучићевој фиоци и док политику државе воде криминалци.

Са друге стране, Српска напредна странка води кампању у којој Двери представља као насилнике и то без и једног јединог доказа о насиљу. Пошто немају никакве доказе, Маја Гојковић, налаже наводно њој непознатом грађанину, да поднесе кривичну пријаву против троје посланика Двери због упада у њен кабинет и насилничког понашања.

Двери позивају Удружење новинара Србије и све новинаре у заједничку кампању против насиља над новинарима и кампању за слободу медија, која нам је неопходна, јер у супротном и претучени новинари и Двери и сви слободоумни грађани Србије биће осуђивани као насилници, а Вучићеви батинаши и уцењени функционери, жртве насиља.