Прочитај ми чланак

ДОСТА ЈЕ БИЛО ИГРАЊА:Руски народ захтева од Путина да заузме чвршћи став према САД

0

Руси желе да Кремљ заузме чвршћи став према Американцима, уместо што покушава да поправи односе између две суперсиле, показало је истраживање агенције Галуп.

Како се наводи у истраживању објављеном 10. новембра, чак 52% Руса захтева од Путина да заузме чвршћи став у односима са САД, док би свега 29% њих желело да гледа власт како користи све расположиве ресурсе да поправи односе између две земље, а 7% испитаника сматра да би требало прекинути све односе са Вашингтоном. 

Доласком Доналда Трампа на власт у Америци, велики број Руса и Американаца очекивао је да ће се односи две земље постепено поправљати, наводи агенција и додаје да је након увођења америчких санкција због наводног мешања Русије у председничке изборе, тај ентузијазам сада готово у потпуности претворен у равнодушност. Тако, највећи број руса (30%) није знало да одговори на питање да ли ће се односи две земље поправљати за време Трамповог мандата, док њих 29% сматра да ће остати на истом нивоу. Ипак, већина осталих испитаника, њих 25% сматра да ће се односи постепено поправљати, док 16% сматра да ће наставити да се погоршавају.