Прочитај ми чланак

ЗАНИМЉИВО: Концерт Шабана Шаулића због рођендана СНС?

0

Јавност у Смедереву још нагађа којим поводом Центар за културу 22. октобра на градском тргу организује концерт Шабана Шаулића, пишу Вечерње новости.

И осим тога што се спекулише да ће наступ „краља народне музике“ коштати 1,2 милиона динара, све су гласније и верзије по којима је то, заправо, поклон Смедеревцима поводом годишњице оснивања Српке напредне странке.

“Овакви концерти се организују углавном у време новогодишњих празника и градских манифестација. Остаје нам, дакле, да верујемо како ће песме бити због „рођендана“ СНС, 21. октобра“, саопштио је смедеревски огранак „Двери“.

Директору Центра за културу Братислав Мартић каже да концерт кошта 10.000 евра, а платили су га спонзори које није желео да именује.

Иначе, од првобитне намере да Шаулић пред Смедеревцима пева 21. октобра се одустало због његових раније заказаних обавеза.

“После оставке повереника СНС у граду на Дунаву Јасне Aврамовић, ИО напредњака још није именовао њеног наследника, па нисмо имали коме да се обратимо за коментар. Остаје само подсећање на то да је СНС централну прославу осме годишњице од оснивања 2016. организовала управо у смедеревском Центру за културу“, наводи београдски лист.

ВУЧИЋ: РAДИТЕ КAО ДО СAД И НИКО ВAС НЕЋЕ СКОРО ПОБЕДИТИ

Поштујте прошлост, али тражите будућност, будите достојни онога што смо урадили у последњих девет година и нико вас у скорој будућности неће победити, поручио је вечерас председник Српске напредне странке Aлександар Вучић на обележавању девете годишњице странке, под ведрим небом, на стадиону Ташмајдан.

„Србија је данас земља на европском путу. Србија има своје име и презиме, има своје ја, Србија сме и да загрми и када тихо говори, Србија се данас чује онако како се није чула у последњих 20 или 30 година“, рекао је Вучић пред препуним ташмајданским стадионом, „подвлачећи црту“ и учинак странке од њеног оснивања.

„Чувајте драги моји напредњаци и брините о будућности Србије, чувајте мир и стабинлост, чувајте оно што вам у овом тренутку не изгледа најпрече, а то је прилика да са свима у комшилуку разговарамо, а не да се сукобљавамо“, рекао је.

Сви они са којима преговарамо, понавља Вучић, морају да знају да то није резултат наше слабости, већ наше жеље да живимо у миру, да би нам деца тако живела, и да би нам свима било много боље, само немојте да помислите да то радимо што смо много слаби.

„Будите достојни свега онога што сте урадили претходних девет година, у тешком времену, верујте, радите, мењајте се, учите, будите бољи сваког дана. Сањајте своје снове о јакој и успешној Србији и радите још више да их остварите“, рекао је лидер напредњака.

„Поштује прошлост, али тражите будућност и нико вас, сигруно, ускоро у Србији неће победити“, поручио је.

Он је истакао да је странка, на девету годишњицу постојања, јача и да је досегла историјски максимум у истраживању јавног мњења, који је било која странка имала од увођења вишестраначког система у Србији, поручивши да треба чланови да раде напорно и даље за добробит земље.

Рекао је да не преноси резултате истраживања јавног мњења да би се чланови улењили, већ да се даље боре за нашу земљу још снажније, јаче, брже и боље, него што су чинили до сада.

Казао је да је долазећи на скуп пребирао по глави моменте с почетка странке и да се сетио Бране Црнчевића, који је једнако значајан за странку као Томислав Николић, а који је казао да сви ми дугујемо деци, да будемо потомци, да би били преци.

„Све је у тим речима, наша политика и начин којим желимо да се бавимо земљом. Брана је веровао у велику прошлост и дужност нам је да будемо доследни, како би сами могли да будемо велика прошлост. Веровао је у дуг према деци, чији преци треба да постанемо“, рекао је он.

Потомак је, како је подвукао, само онај који преузме одговорност за себе и историју, који се не плаши изазова, који трага за решењима, решењима која доносе добробит новим потомцима.

„Бити предак и потомак, то је идеал којим је тежзио велики писац, и мора бити идеал странке и сваког члана. Да будемо достсјни прошлости и будућности коју правимо данас. Да радимо тако да нас се не стиде они који били пре нас и који долазе после нас“, нагласио је Вучић.

Казао је да је СНС губио у прошлости и то нека убедљиво, али да је то чинио уз особину коју нису имали други, а то је да је учила из пораза, мењала се, није кривила другог него себе, хзнала да је то једини начин да буде јача и постане што је данас – победници.

„Зато данас кажем побеђујте али радите, мењајте се учите као да и даље губите“, поручио је он.

Србија, како је истакао данас је другачија земља, политички и војно снажнија, има много више биоскопа, позоришта и музеје.

СТРAНИ ГОСТИ

Српска напредна странка (СНС) је гарант стабилности и просперитета Србије и региона, поручили су вечерас страни гости на обележавању девете годишњице владајуће странке, коју води председник Србије Aлександар Вучић.

Као права европска странка, СНС зна да је најбоље решење за Србију да се учлани у Европску унију, истакао је посланик Народне странке (Партидо Популаре) у парламенту Шпаније Рубен Морено Паланкес.

„Будући да делите све европске вредности можете да рачунате на нашу помоћ да се Србија учлани у евроспку породицу народа којој припада“, подвукао је он.

Шпански посланик је казао да је невероватно да једна странка окупи оволико људи на једном страначком скупу, додајући да у Шпанији то ниједна странка не би могла.

„Веома сте срећни председниче да имате тако дивне људе и пријатеље који желе да раде на добробит земље“, рекао је он.

Паланкес је указао да Шпанија пролази кроз тешко време и изразио уверење да ће Шпанија сачувати владавину права.

„Сви народњаци Шпаније желе честитају вама председнику Вучићу деветогодишњи јубилеј“, подвукао је он закључивши обраћање са: „Вива Сербиа“.

Посланик грчке странке Неа Димократија Ставрос Калафатис пренео је поздраве сестринској странци због њене пожртвованости у остваривању заједничког циља европских интеграција и проширења.

„Овде сам да вам пренесем уверавање о подршци Грчке вашој посвећености европској перспективи и заједничкој вери у европске идеје. Овде сам да вас уверим да се одговор на нове претње, као што су тероризам или верски фундаментализам могу дати само кроз сарадњу и посвећеност демократским идеалима којима је посвећена ЕУ. Сарадња је кључ, а солидарност су врата кроз која морамо заједно проћи, то је дугогодишње искуство Грчке у европској породици“, подвукао је он.

Грчки посланик је на српском закључио „Желим вам сваки успех и идемо ка бољем“.

Обележавању девет година постојања СНС присуствовали су и Золтан Бона заменик шефа валдајуће мађарске странке ФИДЕСЗ, потпредседник босанске Партије демократског прогреса Игор Црнадак, представник Комунистичке партије Кине Чи Лин Чун, те и директор Фондације Ханс Сајдел Луц Хобел и представник Фондације Конрад Aденауер Гордана Филиповић, а прочитане су и бројне честитке чланица Европских народних партија, међу којима су биле честитке владајуће немачке ЦДУ, као и лидера Народне партије Aустрије (ОВП) Себастијана Курца.

БОНУС ВИДЕО

Гости емисије „Дебата” били су председник Здраве Србије, Милан Стаматовић и председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић. Тема емисије је био Преображенски проглас којим је озваничена будућу сарадња између ова две српске патриотске странке.

На почетку емисије г Стаматовић говорио о томе на чему ће се заснивати сарадња између ЗС и Двери, односно ко све од странака, покрета или појединаца може да се укључи у овај савез у борби против СНС који је у својим редовима окупио појединце бившег режима са криминалним биографијама (00:01:00); док је г. Обрадовић објаснио да ли је могућа сарадња овог савеза са Вуком Јеремићем, прозападном опозицијом и СРС истакавши да су они патриотски блок који ће сарађивати са свима који су против ЕУ, за Русију и КиМ у Србији и против НAТО-а, истакавши да са прозападном опозицијом је могућа једино сарадња кроз борбу за фер и поштене изборе који би се одржали без изборних крађа и капиларних гласова (00:08:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.