ДР МАЛОВИЋ: Зашто стране у односу на домаће трговине у Србији увек имају предност

1

Неко ће рећи да је долазак „Лидла“ у Србију добар јер доприноси већој конкуренцији, али се поставља питање колико ће бити присуство српских производа у „Лидлу“ и због чега се увек даје предност иностраним трговниским ланцима у односу на домаће привреднике.

Ово за „Србин инфо“ поручује др Марко Маловић са Института економских наука из Београда и упозорава да ће је за домаћу привреду погубно ако страни трговински ланци буду фаворизовали производе из увоза.

– Поставља се питање да ли смо ми као држава толико неспособни и непредузетни да чак и са трговниским ланцима не можемо да будемо конкурентни у сопственој земљи, која се наслања на добре пољопривредне услове. Због чега су нам потребне иностране трговине и како је могуће да странци у Србији увек имају предност у односу на домаће трговине – истиче Маловић.

БОНУС ВИДЕО

Гости емисије „Дебата” били су су познати економски стручњаци Бранко Драгаш и Драган Радовић.  У емисије говорило о томе о томе како страни инвеститори (у индустрији алкохола и дувана) пљачкају Србију (00:31:00); колико ће користе имати држава Србије ако сузбије привредни криминал (00:34:00); као и о пореској управи у Данској и у Србији (00:37:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.

  • Сарма

    Одговори су очигледни, на ово и сва слична питања. Странци владају Владом, у Влади седе странци, председник је странац, „саветници“ су странци…. Може овако до сутра.