ОБАРАЈУ СВЕ РЕКОРДЕ: Златибор први по броју ноћења у Србији

1

Завод за статистику је у петак, 29.септембра објавио најновије податке о туристичком промету. Златибор је у првих осам месеци ове године имао 527560 остварених ноћења што је за 6,5% више у односу на 2016.годину. Истовремено Златибор је преузео и примат од Врњачке Бање као туристичко место са највећим бројем ноћења у току 2017.години са 12.891 ноћења више од Врњачке Бање.

У ових осам месеци Златибор је посетило 136.987 туриста што је 7.3% више у односу на 2016.годину. Домаћи туристи су и ове године били у већини тако је Златибор посетило 103.082 домаћих и 33.905 страних туриста. Што се тиче броја страних гостију Златибор је забележио повећање од 10,4% и тако је и у овој категорији престигао Врњачку бању.

Како се пројекат “Одмор уз ваучере” приводи крају, по до сада прикупљеним подацима у Министарству туризма најтраженија дестинација је Скобања, док је Златибор на другом месту а затим следе Врњачка бања, Пролом бања и Луковска бања.

Што се тиче најтраженијих објеката у овом пројекту Златибор има чак два угоститељска објекта у првих пет, Вила Мина и Вила Марић. На овој листи прво место је припало хотелу Радан из Пролом бање, затим следи Вила Мина на другом месту. Треће место је заузело одмаралиште Подриње (Бања Ковиљача), а на четвртом је преноћиште Копаоник (Луковска бања) и на петом је Вила Марић са Златибора.

Изашао је нови број билтена Златиборске вести

Изашао је нови број билтена Златиборске вести. Електронско издање можете погледати ОВДЕ.

  • E. Lirsch

    Vrnjacku banju vode vuckovi sendvicari. Usmrdjeli se u foteljama.