Прочитај ми чланак

„ДРАГИ ПОЛИТИЧАРИ, ХУШКАЧИ РАТА“ Статус који је пробудио цео Балкан

0

Статуси које обични грађани објављују на Фејсбуку све чешће постају "вирални" уколико изражавају мишљење великог броја људи, нарочито сада у време запаљивих политичких реторика у земљама Бивше СФРЈ.

Након поруке једног Сплићанина који је објаснио да због Усташа и злочинаца напушта земљу, хрватски медији су пренели и статус једног Босанца.

Фото: Мирослав Мики Черек / Фејсбук

Ево што је политичарима у Босни и Херцеговини, али и свим осталима у земљама бивше Југославије, сада, када се поновно дижу тензије, поручио Мирослав Черек из Босанског Брода.

– Драги политичари…. хушкачи рата…. На првој слици сам ја са 17-18 година… Узели сте ми младост, здравље… убили све у мени, али човека и срце нисте… Све сте ми узели за ваше идеале и да вама буде боље… да можете све опљачкати… На другој слици је мој син са 17-18 година. Е, драги моји… њега вам не дам, њему сам усадио љубав према свима, мир и направио од њега човека… Њега вам не дам за ваше идеале, вашу децу… да опет пљачкате. Не дам да пуцате у њега, да га терате у ров по сунцу, киши и снегу… Да га рањавате… да крвари за ваше идеале… Њега вам не дам… за њега главе скидам… газим све! – написао је Мирослав Мики Черек, а његов је статус уздрмао духове у БиХ, а и у региону.

Младим људима, који су рођени након рата, поручио је да не верују политичарима.

– Не дајте да вас залуде, удружите се против рата, против банде жељне ваших младих живота и крви. Мени су узели младост, али љубав, према људима свих вера, никада нису. Не дамо вас децо. Не дајте се! – написао је Мирослав Мики Черек.