Прочитај ми чланак

„РУСИЈА ВИДИ ОЗБИЉАН ПРИТИСАК из САД и НАТО на српски свет“

0

Москва -- Високи функционер владајуће Јединствене Русије (ЈР) Сергеј Железњак изјавио је да се ЈР залаже за израду декларације о очувању српске националне идентичности.

Железњак се у Москви састао с члановима руководства СНС.

Thinkstock

„Партија предлаже припрему декларације, заједно са партијама балканских земаља, која ће бити усмерна на очување српске националне идентичности, културе, језика и ћирилице“, рекао је Железњак, наводи се у саопштењу ЈР.

Према његовим речима, ЈР је спремна да најактивније учествује у разради одговарајућег документа у сарадњи са колегама из Државне Думе, Комитетом за међународну политику Думе, и групама пријатељства с парламентима балканских држава.

„Подржавамо напоре српских колега у доношењу те декларације. Са своје стране, спремни смо да учинимо све што је могуће како би пружили партијску и политичку подршку, како би садржај тог документа постао познат светској јавности“, казао је Железњак.

Он је казао да Русија „види озбиљан притисак“ из САД и НАТО на „српски свет“ и на Балкану у целини, и да је забринута због драматичних догађаја у Црној Гори и Македонији.

У саопштењу се наводи да се потпредседник СНС Марко Ђурић захвалио руским колегама на сарадњи и навео да та партија рачуна на даљу подршку, па и када је реч о Косову.