О ЧЕТИРИ ЖЕНЕ КОЈЕ СУ ПРЕДАТЕ НА МУКЕ зато што су један грех оставиле неисповеђени

14

У другом граду живела је нека благородна и богата жена. Она је учинила веома срамно безакоње и о њему није приповедала никоме од духовника из стида због онога што је учинила да не би неко сазнао за њен грех.

– Пример дуге жене –

У другом граду живела је нека благородна и богата жена. Она је учинила веома срамно безакоње и о њему није приповедала никоме од духовника из стида због онога што је учинила да не би неко сазнао за њен грех.

Једног дана је у град дошао један јеромонах из других крајева заједно са искушеником. Они су ишли на поклоњење Гробу Господњем. Када их је жена угледала у цркви и видела да они служе празничну службу, дошла јој је на ум помисао да исповеди све томе јеромонаху пошто је он странац и непознаје је. Отишла је у исповедаоницу и поверила му своје грехе. Међутим у моменту када је желела да му повери то највеће безакоње по ђаволском дејству осетила је такав стид да је само поцрвенела и није успела ништа да каже. Јеромонахов послушник био је једноставан и врлином испуњен човек.

Он је стајао из далека и видео како са сваким исповеђеним грехом из уста ове жене излази змија. После свега је угледао велику змију која је три пута показивала своју главу да би изашла из уста али затим би опет се увукла унутра и не би излазила. Тада су друге змије које су предходно биле изашле поново ушле у њена уста зато што она није била исповедила оно безакоње. Духовник је прочитао разрешну молитву и кренуо на пут. Међутим послушник му је приповедио шта је видео. Духовник је схватио о чему је реч и одмах се вратио назад да би тој жени обзнанио виђење и да би је подстакао да исприповеда и о другим безакоњима. Када су међутим ушли у њен дом нашли су је мртву.

Оплакавши је узнели су молитву да им Господ открије шта се догодило са њеном душом. И гле видели су како она седи на страшној аждаји док су се две змије обавиле око ње и причињавају јој бол која се ни са чим не може упоредити. Она им рече: „Ја сам она безчасна жена која се данас исповедала. Пошто нисам исповедила једно безакоње које сам учинила судија ме је предао на смрт аждаји. Вечито ћу се мучити у аду и томе мучењу неће бити краја. Сада ја кукавна више уопште немам наде на спасење. Рекавши то она постаде невидљива.“

 • Истребитељпагана

  И друго, наћи добру жену је јако тешко. Коа што вели један велки православни светац, добра жена је реткост, попут јегуље у джаку пуном змија отривница. И кад је ухватиш, морАш је чврсто држати да ти не побегне…

 • Истребитељпагана

  Жене су далеко склоније греху од мушкараца, и зато морају бити контролисане од мушких глава. Женама је превара у крви, као што показује пример прамајке Еве, у крви им је да понизе и подсмевају се другима, нарочито праведним мушкарцима…..

 • ПАТРИОТА

  Ово је тачно, морамо исповедити сваки грех кога се сећамо и осећати искрено кајање због учињених грехова.
  Човекомрзац ђаво не жели да се ми исповедамо и покајемо, па зато убацује помисли човеку да има времена за покајање да је још млад и
  да неке грехе прескочи због стида, због наше сујете, да не би свештеник имао лоше мишљење о нама.

  • Tony Iommi

   Da, ali u ovoj priči je sigurno neki težak greh

  • Zelimir

   На једном од ходочашћа у Манастир Острог милост му и слава негде 80-тих једна жена никако није могла да приђе Светитељу. Стално је падала и губила свест на улазу близу печине са ћивота Светитеља. После умивања водом и шамарања она дође свести и онда јој је приђе монах који је упита; Сестро мила шта си ти то урадила па ти Светитељ неда да му приђеш? Она је одговорила како је отровала прво свекра, па свекрву па на крају и мужа. Монах јој је рекао; иди ти одавде, ниси ти за ово место. Ако је грех велики а човек се не каје то води право у пакао. На жалост мало нас се искрено каје него уместо искреног покајања ми увек тражимо (ради насе гордости и болесног ега) оправдање за свињарије које чинимо. Господе Исусе Христе Сине Божији Помилуј нас грешне, нека нам је Господ свима у помоћи.

  • Tony Iommi

   Jel znaš za priču kada je Sv. Vasilije šutnuo ženu u lice?

  • Zelimir

   HE 3HAM

  • Tony Iommi

   …jer je išla kod hodže, ili kako je Svetac rekao „sluge đavoljeg“

  • Zelimir

   Хођамa је главни посао да призивају демоне и од њих траже услуге. Муслиамни су под влашћу демона. Зато ниједан православни Србин или Србкиња не смеју да имају никакве контакте са њима јер нам они желе зло. А желе нам зло зато што смо крштени а демони то знају и због тога нас мрзе. Само они Срби који се одрекну крста и православља могу бити пријетељи хођа и муслиманима. Другачије је немогуће јер ислам је сатанин а крст је Христов и то двоје никада нису могли нити ће моћи заједно. Поздрав

  • Tony Iommi

   Ma ni ja ih ne volim, al oni kao veruju u Boga i taj „duhovni svet“…

  • Tony Iommi

   Nikakve kontakte čak ni u smislu dijaloga sa muslimanskim stanovništvom? Ili druženje sa istim?

  • Zelimir

   Druzenje

  • Tony Iommi

   Bog ne voli ni mala sagrešenja, ali nije rigorozan kao po pitanju velikih grehova. Ipak, ima tu razlike…

  • Zelimir

   Па за мале грехове добијеш мале батине а за велике велике батине. А они који се кају и који се труде да мање греше или не греше никако они бивају награђени рајем. Па ко воли нек изволи.