Прочитај ми чланак

ХРВАТИ ХОЋЕ КАО СРБИЈА “Ватрени” неће да им играју Амери

0

Тренд да европске кошаркашке репрезентације на великим такмичењима наступају са америчким играчима у својим редовима је све популарнији. Србија никада није пристала на овако нешто. Изгледа да су се и Хрвати покајали и променили плочу...

На Евробаскету за Словенију игра Рендолф, за Црну Гору Рајс, Пољаци имају Американца, Финци два… Европске репрезентације се све чешће одлучују да се “појачају”.

Foto: ROBERT GHEMENT / EPA;

Ни Хрвати нису одолели том тренду, за ову селекцију играли су Оливер Лафајет и Донте Дрејпер. Изгледа да се сада нешто променило и да су се покајали. Високи функционер Кошаркашког савеза Хрватске Дино Рађа јасан је по том питању.

– Тако нешто ме не интересује. Немам намеру да купујем резултат. Хрвати ће играти за Хрватску, Турци за Турску, а Американци за Америку. Зар није довољно што су клубови то одавно урадили и што постаје гадљиво. Играње за репрезентацију је питање части и поноса. Не видим никаквог смисла у томе да дамо папире неком Американцу. И да он преко ноћи постане Хрват. Тако би и моја мајка могла да игра за репрезентацију. Нека други то раде, ми нећемо, играмо са оним што имамо – оштар је био легендарни центар за “Индекс”.