Прочитај ми чланак

ЖУТИ БИ ДА СЕ ВРАТЕ: Шутановац – желимо да победимо Београд

0

Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац рекао је вечерас у Лесковцу да ће та странка водити дијалог са другим странкама око евентуалног договора за заједнички наступ на изборима у Београду, али да ће се спремати као да ће ићи на изборе самостално.

„Ми имамо капацитете и сигуран сам да можемо да освојимо добар број мандата, али наша жеља је да направимо договор и да победимо у Београду, а не само да учествујемо“, рекао је Шутановац.

Преузето са странице ДС

Он је рекао и да се ДС у овом тренутку пре свега окренуо себи и да ће први велики скуп имати у Нишу.

Још увек нисмо донели одлуку ко ће бити кандидат у Београду, оно што смо сигурни то је да ћемо имати одличну листу, политичку и експерстку листу људи који ће моћи да воде Београд и да ће то бити најбоља листа која ће бити понудјена на изборима, рекао је Шутановац.

„Имали сте прилике да у медијима видите више имена али, изабраћемо онога ко заиста разуме потребе Београда, потребе Београдјана“, рекао је Шутановац и додао да за ДС „Београд није ни асфалт, ни метро, ни мост, ни Београд на води. За нас су Београд, пре свега, људи“, рекао је Шутановац.

Он је оценио да је Србија у претходних пет година постала „земља великих обећања од којих се мали број испуњава“.

„Ова година је једна од најлошијих уколико гледамо раст бруто домаћих производа. Србија је данас на зачељу не само региона, него и Европе и од пројектованих 2,7 одсто повећања БДП у овој години Србија има само 1,3 одсто“, рекао је Шутановац.

За Лесковчане је, каже, још горе то што је Лесковац, „од града који је имао перспективу, који је отварао нова радна места постао град обећања у којима ваш почасни грађанин Вучић свако мало обећава радна места, а успео је да нека радна места, која су отварана у Лесковцу у време Демократске странке премести из Лесковца“.

„Политика коју СНС спроводи у Лесковцу је идентична политици коју спроводе у целој држави, економија је у колапсу, грађани су на коленима, а перспектива Србије је толико лоша да не знам како ћемо завршити ову годину“, упозорио је он и позвао све грађане Лесковца и југа Србије од септембра месеца у јавне протесте.

Коментаришући измене обавезе Србије по споразуму о придруживању, а које се тичу закупа пољопривредног земљишта Шутановац је рекао да је више него очигледно да тај закон који је усвојен иде у корист штете пољопривредника у Србији.

„Омогућиће се тајкунима како домаћим, тако и страним, који ће преко домаћих предузећа куповати државно земљиште. Направиће се поново ситуација као пред Други светски рат, када је практично четири или пет породица држало сво пољопривредно земљиште у Војводини у власништву“, рекао је он.

Оно што је још лошије је да је Влада Србије у протеклом периоду издала велику количину, мислим око 3.000 хектара, арапским наводним пољопривредним газдинствима који ту земљу нису чак ни узорали, истакао је Шутановац.

Прокоментарисао је Шутановац и то што је председник Александар Вучић отворио лесковачку Роштиљијаду, рекавши да има потпуно разумевање за Вучића.

„Он ништа друго не може да отвори. Јавни тоалет на гробљу је већ отворен, никаквих других инвестиција није било, значи остало му је једино да отвори Роштиљијаду и то је то. Иста је ствар широм Србије“, рекао је Шутановац.