Прочитај ми чланак

БАРСЕЛОНА: Полиција ликвидирала возача „комбија смрти“?

0

Шпанска полиција убила је данас мушкарца који би могао бити Јунес Абујакуб, осумњичени возач комбија који је у четвртак сејао смрт главном туристичком улицом у Барселони, јавља АФП позивајући се на неименован извор близак истрази.

– Упуцали су и усмртили осумњиченог који би могао бити починилац напада – рекао је тај извор француској агенцији.

Он је, како се наводи, ухапшен у граду Сант Садурни де Ноја, западно од Барселоне.

Каталонска полицијка потврдила је да је мушкарац, који је носио нешто што је изгледало као самоубилачки појас с експлозивом, убијен у Субиратсу, граду који се налази недалеко од Барселоне, али га није идентификовала.

Раније данас, медији су јавили да је у Шпанији дошло до новог инцидента – у граду који се налази 45 километара западно од Барселоне, и да је полицијска операција је у току, а шпански радио „Кадена сер“ навео је да је у Субиратсу, западно од каталонске престонице, упуцан мушкарац опасан експлозивом.

Каталонска полиција није прецизирала назив града у којем, како је навела на Твитеру, истражује инцидент, пренео је АП.

Ројтерс је јавио, позивајући се на полицијске изворе, да је једна особа повређена у инциденту у Субиратсу.

Нешто раније је шпански лист „Вангардија“ јавио је да је Мароканац Јунес Абујакуб (22) ухапшен у граду Сант Садурни де Ноја, западно од Барселоне.

Министар унутрашњих послова Хоаким Форн претходно је на питање да ли је Абујакуб био возач комбија који је улетео међу људе на шеталишту одговорио да све указује на то.

Како је додао, полиција је протекле ноћи спровела више рација у каталонском граду Рипол, где живи већина осумњичених.

У нападу који се догодио у четвртак на шеталишту Лас Рамблас у Барселони и летовалишту Камбрилс, убијено је 15, а повређено је више од 120 особа.

Остали осумњичени, за које се веровало да су део 12-члане ћелије, ухапшени су, убијени од стране полиције или су страдали у експлозији у једној кући у Каталонији, која се догодила дан пре напада комбијем у четвртак.

Шпанска полиција већ неколико дана трага за Абујакубом, који је само један од 12 осумњичених који су још увек на слободи.