Прочитај ми чланак

ПЕТИЦИЈА ЗА ДОДЕЛУ ДРЖАВЉАНСТВА СРБИЈЕ руском добровољцу који је ратовао на Косову

0

На сајту peticije24.com појавила се петиција у којој се тражи од државе Србије да да српско држављанство Русу Алберту Ахсарбековичу Андиеву који се као добровољац бранио на страну Србије током НАТО агресије 1999 г. на тадашњу државу СР Југославију.

Његово херојство и борба за србски народ и православље огледа се, поред осталог, у чињеници да, када га је терористички снајпер погодио у десно, он је свој снајпер пребацио на лево око и наставио да се бори док није пао у несвест. Изгубио је десно око, рањен је и у руку и ратни је војни инвалид (100%). 

Молимо зато све оне који мисле да је овај човек, који је посветио и подредио добар део свог живота Србима, Отачаству и Православљу, да подрже ову  иницијативу и потпишу петицију, којом би Алберту, са пуним правом и великим закашњењем, доделили држављанство и тиме одали признање и показали да га нисмо сахранили за живота у гроб заборава.

Петицију можете потписати на овом линку – Петиција ЗА ДОДЕЛУ ДРЖАВЉАНСТВА СРБИЈЕ хероју АЛЬБЕРТУ АХСАРБЕКОВИЧУ АНДИЕВУ

АЛБЕРТ СРБИМА

„Увек су вас мрзели и има да вас мрзе док год постојите. Не због тога што сте лоши или добри, већ због тога што сте пркосни. Ако једног дана у очима бар једног Србина од хиљаду вас ја не видим тај пркос, ја ћу знати да вас више нема: постали сте робови, оно што су желели од вас да направе. Нисам се ја борио за робове, нисам се борио уз робове, и нисте ви овде мали Руси на Балкану, како неки воле да кажу, већ сте велики Срби код себе кући. И то треба да запамтите! “ – Алберт Андиев.