Прочитај ми чланак

ТРАМП ШОКИРАО СВЕТ: Позвао на убијање терориста мецима умоченим у свињску крв

0

Председник САД Доналд Трамп осудио је терористички напад који је Исламска држава синоћ извела у Барселони, упутивши поруку на Твитеру која је поново шокирала светску јавност.

– Будите чврсти и снажни, волимо вас – поручио је Трамо грађанима Барселоне, а онда је уследио његов коментар који је шокирао све:

– Проучите шта је амерички генерал Першинг радио терористима кад их је ухватио. 35 година након тога није било радикалног ислама – написао је председник САД, који се и током кампање освртао на приче о генералу Першингу.

Индех.хр наводи да је генерал Першинг, који се прославио водећи америчке трупе у Европи током Првог светског рата, наводно је почетком 20. века на Филипинима заробио 50 терориста који су правили велике злочине и убили много људи. Легенда каже да их је сахранио са свињама, а да је пре стрељања пушке својих војника напунио мецима умоченим у свињску крв. Војници су стрељали 49 терориста, а оном једном преживелом, генерал је рекао: „Иди код својих и реци им шта се догодило овде.“

Наравно, не постоје историјски докази да се ово стварно догодило.

Трамп је ову причу користио и у предизборној кампањи као пример како се треба поступати с „радикалним исламиским терористима“.
Вашингтон Пост је оценио да је Трамп ову причу испричао када се залагао за повратак мучења водом.

У конкретном случају, Трамп није спомињао муслимане, али је рекао: „Цела је ствар у свињама – знате причу, знате да не воле свињетину“, пише хрватски портал.