Прочитај ми чланак

СРБИН ОДУШЕВИО ОЛД ТРАФОРД: Због ова два разлога је Матић прешао у Манчестер

0

Фудбалер Манчестер јунајтеда Немања Матић рекао је данас да је тај клуб највећи за који је играо у каријери и да је због тренера Жозеа Мориња дошао на Олд Трафорд.

Српски репрезентативац је овог лета за 40 милиона фунти из Челсија прешао у Манчестер јунајтед. Он је са Морињом освојио шампионску титулу у Челсију и нада се да би исто могао да учини и у Јунајтеду.

„Он је мени веома важан. Купио ме је у Челсију када сам играо за Бенфику, а када сам одлучио да предјем у Манчестер, он је био разлог. Осим њега, разлог је био и сам клуб, не морате много да размишљате када имате прилику да додјете. Моја одлука је била брза и јасна“, рекао је Матић за Скај.

Упитан да ли је Манчестер јунајтед највећи клуб у коме је играо, 29-годишњи фудбалер је одговорио потврдно.

„Сви знају шта је Манчестер јунајтед. Када кажеш име клуба, другачије је. И Челси је велики клуб, Бенфика је највећи клуб у Португалу, али Манчестер је Манчестер. Када сам дошао, осетио сам да људи у клубу желе да помогну, а навијачи су веома важни клубу. После сваког тренинга чекају нас да се сликамо, да добију аутограм, мислим да је овај клуб највећи на свету. Можда има два или три клуба слична Јунајтеду, али Манчестер је сигурно највећи на свету“, навео је Матић.

Српски репрезентативац прошле је недеље дебитовао за Јунајтед у првом колу Премијер лиге, у победи против Вест Хема од 4:0 и уз Пола Погбу био је проглашен за најбољег играча утакмице.

Он је навео да ће се трудити да игра што боље, али је рекао и да мисли да може још да напредује.

„Сваки играч има слободу да уради нешто добро за екипу. Нико не може да ти каже да се помериш два метра на леву или десну страну, то ти можеш да урадиш, мораш да помогнеш тиму. Ако то даје резултат, то је добро за тим, за клуб и за навијаче. Ако будем имао прилику да играм напред и постигнем неки гол ове сезоне, то ћу и да урадим“, рекао је Матић.