Прочитај ми чланак

МИП СРБИЈЕ: Српска држављанка повређена у терористичком нападу у Барселони

0

Министарство иностраних послова потврдило је данас да је у терористичком нападу у Барселони повређена једна држављанка Србије.

Према сазнањима Министарства иностраних послова и Aмбасаде Републике Србије у Мадриду једна држављнка Србије задобила је посекотине и она је након пружене медицинске помоћи пуштена из болнице, саопштило је Министарство спољњих послова.

У саопштењу се додаје да су представници једног броја туристичких агенција из Републике Србије обавестили су Aмбасаду да су српски туристи који су у организацији тих агенција у току јучерашњег дана били у посети Барселони безбедни.

Aмбасада Србије у Мадриду је у директном контакту са надлежним органима Краљевине Шпаније и очекује званичну информацију да ли међу настрадалима има још држављана Републике Србије. Министарство унутрашњих послова Краљевине Шпаније наставља са идентификацијом жртава јучерашњег терористичког напада, а Министарство спољних послова Краљевине Шпаније је обавестило Aмбасаду Србије у Мадриду да је успостављен координациони механизам са осталим шпанским службама, како би се страним амбасадама што хитније доставили сви релевантни подаци о настрадалима.

Министарство спољних послова Републике Србије саветује свим држављанима Републике Србије који тренутно бораве у Шпанији да се придржавају упутстава надлежних шпанских полицијских органа и туроператера, као и да редовно прате информације у средствима јавног информисања. Препоручује се опрез на јавним местима, као што су централни градски тргови, туристичке атракције, тржни центри, у близини владиних установа, војних објеката, полицијских станица и у средставима јавног превоза.