Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ (ДСС): „Жути“ са Вучићем имају само лични проблем, политике су им исте

0

Изјава председника Демократске странке Драгана Шутановца о неопходности промене Устава Србије, укључујући и преамбулу, за коју је рекао да је „застарела“, показује да би тзв. опозиција решавала државна и национална питања на исти начин како то чини данашња власт.

Када се овоме придода и чињеница да се готово целокупна тзв. опозиција залаже за наставак европских интеграција Србије, што аутоматски значи и одустајање од Косова и Метохије, јасно је да Александар Вучић нема опозицију и да је Демократска странка Србије једна од ретких која суштински оспорава политику коју власт спроводи.

Очигледно је да они са Александром Вучићем имају само лични проблем, а не са његовом политиком. Никада само један човек не може бити проблем, већ проблем може бити само његова политика, а показало се дубока криза, у којој се Србија налази готово пуну деценију, не може бити решена пуким персоналним променама, већ променом политике.

Због тога нови ДСС изражава дубоко неслагање како са политиком власти тако и са политиком већег дела тзв. опозиције чији ставови и залагања следе западне интересе.