Прочитај ми чланак

ТЕЛЕНОР БАНКА ПРОДАТА АЛБАНСКОМ БИЗНИСМЕНУ и саветнику Едија Раме!

0

Мобилни оператер Теленор (Telenor) саопштио је да је продао 85 одсто удела у својој Теленор банци инвестиционом фонду Ривер стикс капитал (River Styxx Capital). Како се наводи, улагањем у стратешко партнерство са Теленор банком, Ривер стикс први пут улази на тржиште Србије.

„Инвестиција у Теленор банку одлична је прилика за нас да уђемо на атрактивно српско тржиште. Уверени смо у даљи развој и успех Теленор банке, јер ће се темељити на потрошачким и финансијским експертизама Ривер стикс капитала, Теленоровим компетенцама у корисничкој подршци и дистрибуцији, као и на јединственом профилу Теленор банке. Банка ће наставити да улаже напоре и ресурсе како би задржала водећу позицију као прва потпуно мобилна онлајн банка у југоисточној Европи“, изјавио је Елвин Гури, генерални директор Ривер стикса.

Председник Извршног одбора Теленор банке Милош Брусин навео је да та банка тренутно има више од 300.000 отворених текућих рачуна.

Инвестициони фонд Ривер стикс основао је Гури, бугарски бизнисмен пореклом из Албаније, који је претходно био оснивач Џет фајненса (Jet Finance), небанкарске финансијске институције, коју је касније продао француској групацији БНП Париба (BNP Pariba). Пре него што је постао предузетник, Гури је радио за Прајсвотерхаус куперс и ЕБРД у Софији и Лондону.

Члан је Националног економског савета премијера Албаније, а познат је и по образовним иницијативама, посебно у сегменту образовања у Бугарској и Албанији.