Прочитај ми чланак

УСТАШЕ ФАШИСТИЧКИМ ГРАФИТИМА представнику Срба у Ријеци ишарали аутомобил!

0

У ноћи с 4. на 5. августа ишаран је аутомобил Мила Опачића, председника ВСНМ града Ријеке и једног од најистакнутијих припадника српске заједнице у том граду.

Како јавља загребачки портал Новости, кад је Опачић јутрос изашао испред своје зграде у кварту Вежице, имао је шта да види: возило је било комплетно ишарано порукама као што су четири ‘с’ и ‘чедо мајку му’, при чему су бојом уништене таблице и предње стакло.
– Када сам видео ишарано возило, био сам шокиран. Осећам се лоше. Како да се осећа човек који није ни мрава згазио, који већ годинама представља српску заједницу у Ријеци и који је увек спреман за дијалог и с онима који имају другачије политичке ставове – рекао је у разговору за Новости Опачић, додајући да му се нешто слично није десило од почетка 1990-их, када је сличне увреде проналазио у свом улазу и на поштанском сандучићу.

www.portalnovosti.com

Његове комшије из зграде биле су шокиране кад су виделе аутомобил и полицију како обавља увиђај.

– Касније су дошли и форензичари и интервентна полиција, а о свему је обавијештен и ДОРХ – рекао је Опачић и додао да ће полиција ДОРХ поднети кривичну пријаву против непознатог починиоца за потицање на насиље и мржњу.

Миле Опачић је о свему обавестио и градоначелника Ријеке Војка Оберснела, који је у разговору с њим осудио то недело. Догађај је у име приморско-горанске организације СДСС осудио и њен председник Милан Ераковић.

– Најоштрије осуђујемо овај чин и очекујемо да надлежни пронађу кривце, као и да се такво нешто више не понови – рекао је Ераковић, додајући да су инциденти те врсте у Ријеци врло ретки и да се годинама нису дешавали.