РУСКО ОРУЖЈЕ НЕ ДОЛАЗИ У СРБИЈУ? Црвена линија Амерa коју Вучиће не сме да пређе

79

Писац и публициста Игор Ивановић, гостујући у емисији "Политикон" продукције "HelmCast", рекао је да руски мигови и оружје неће доћу у Србију јер Александар Вучић не сме да пређе црвену линију која му је постављена током последње посете Вашингтону.

– Руси неће послати мигове и нама преко потребно оружје док минимум не добију екстериторијални статус свог хуманитарног центра  У Нишу, дакле дипломатски статус. Сада када је Вучић био у Вашингтону, у тим састанцима које је имао, њему су рекли да је то црвена линија коју не сме да пређе. Дакле нема те екстериторијалности за руске хуманитарце, самим тим Руси не дају мигове . објаснио је Ивановић.

Ивановић каже да је долазак руског оружја требао да има много дубљу поруку од оне коју многи виде.

– Руски мигови нису требали да буду симболичан акт давања шест авионе већ увод у једну озбиљнију нову историју чвршћиш односа између Србије и Руске Федерације, првенствено на војном плану – рекао је Ивановић за продукцију „HelmCast“.

Ивановић је у емисији говорио на теме стварање патриотског блока и ко би га данас сачињавао, шта нам то Вучић поручује наметањем „унутрашњег дијалога“ о Косову , зашто Србима, можда више него икад, одговара замрзнути конфликт по питању Косова и Метохује, а не некакав наметнути „унутрашњи дијалог“, ко је Стојадин Мирковић и зашто сви треба да упамтимо његово име итд.

Аутор и водитељ емисије „Политикон је Данило Тврдишић.

 • tomahawk

  Znaci, po starom dobrom obicaju Amerika i zapad su krivi za sve.
  Pa jes, ne smuju Rusi od Amerike da potovare 6 rasklopljenih limenih kanti od MiG-ova, starih 30 ngodina, bez motora i radara i da ih preteraju u BG?
  Smejurija.
  A pazite tek onu recenicu… preko potrebno oruzje?
  Za sta vam je to preko potrebno?
  Sta biste vi sa njim>
  Sa 6 zastarelih kanti?
  A jes, pa da,sad kad je Vulin ministar odbrane, mora covek malo da leti a posto je visestruka licnost, za svakog Vulina po jedan MiG.

 • Свако обећање пре избора не значи ништа тако и авиони.Гласачи у страдији се пецају на обећања као рибе на црве.Што се тиче пво кад брнабићка и михајловићка зајашу метлу има да пробију звучни зид и отерају авакс са неба страдије.