Прочитај ми чланак

БАТИНА ЈЕ ИЗ РАЈА ИЗАШЛА: Тексас враћа шибу у школу

0

Три школе у америчкој држави Тексас сагласиле су се да уведу батине као вид кажњавања непослушне деце, пренео је британски лист "Индепендент".

Како се наводи у тексту, ради се о школама које похађају деца од четири до 18 година.

За кажњавање су прописана јасна правила – учитељи и наставници моћи ће да користе дрвену палицу како би казнили непослушне ученике.

Сваки ученик добиће по један казнени ударац за сваку непослушност, као на пример за кршење правила понашања у учионици или за неслушање учитеља.

Како наводи „Индепендент“, родитељи ће добити упитник који би требало да попуне, а у ком ће им бити постављено питање да ли желе да њихова деца буду на овај начин кажњена. Батине ће добијати само она деца чији родитељи пристану на тај вид кажњавања непослушне деце.

Учитељ из једне од те три школе Андреј Амаро каже да се нада да ће ово бити ефективнији начин васпитавања деце узраста од 4 до 12 година, него стављање у притвор и, како је нагласио, верује у овај начин рада, који се примењивао и док је он ишао у школу.

Наводно ће само васпитачи и директор школе моћи да шибају ученике, а свака школа ће водити статистику о броју удараца како би се извршила евалуација наново уведене васпитне мере.