Прочитај ми чланак

БРАВО САЛЕ, СВЕ СИ РЕКАО: Ђорђевић отворио душу Хрватима о Јокићевом отказу

0

Селектор Србије се осврнуо на отказе и заправо открио да иза читаве приче највероватније стоји менаџерска манипулација.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије, Aлександар Ђорђевић, дао је интервју за хрватски Германијак, у коме је искрено причао о отказима у репрезентацији из посебан осврт на центра Денвер Нагетса, Николу Јокића, али и прошлогодишње отказивање Бобана Марјановића, чије је отказе повезао са менаџерским манипулацијама.

Ђорђевић је рекао да има осећај како менаџери манипулишу играчима како они желе.

– Није истина да ти НБA клуб ишта може забранити, они ти могу да сугеришу, предлажу, а на играчу је да сам донесе одлуку. Клуб је рекао ово, менаџер је рекао оно, немам клуб и тражим га… Имам прошлогодишњи случај Марјановићевог отказа дан пре почетка припрема, боље је да се не присећам тога.

– Имам осећај да менаџери манипулишу играчима како желе, једног ће склонити из репрезентације да би отворили место другом, тог другог ће идуће године склонити да би простор добио трећи… Да није трагично, било би смешно – резигнирано је поручио Aлександар Ђорђевић, који се затим посебно осврнуо на ситуацију са Николом Јокићем, који је једини отказао учешће.

– Да, а и тај отказ је… као, радиће на телу. Уз договор смо омогућили Дангубићу и Милутинову да иду у СAД, јер на њиховим позицијама имамо довољно играча. Остали су ту. Повреде су, по мени, једини легитимни разлог за отказивање. Јако ми се свиђа Шарићев став о игрању за репрезентацију Хрватске.

Ко боље познаје дешавања у српској кошарци, као и то ко је менаџер Јокићу и Марјановићу, који играју на истој позицији, јасно може да повеже ово што је Ђорђевић рекао о манипулацијама менаџера који склањају једног, да би отворили простор за другог играча.