Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Биће изабрани они који су спремни да ћуте о лошем раду власти

0

Какав ће Зоран Пашалић бити заштитник грађана када није заштитио своје колегинице из суда од сексуалног узнемиравања једног колеге судије? - рекао је шеф посланичке групе Двери, Бошко Обрадовић, на конференцији за медије одржаној данас у Народној скупштини.

Колико владајућа већина на челу са СНС и СПС брине о институцијама заштитника грађана, Фискалног савета и Агенцији за борбу против корупције најбоље говори податак да месецима стоје упражњена места у овим важним независним регулаторним телима. Напредњаци би најрадије да их и нема да не би имао ко да их контролише, али кад већ постоје онда је најбоље изабрати на функције у овим телима оне који ће ћутати о њиховој власти.

Нови заштитник грађана биће бранич владајуће партије од грађана и њиховог оправданог бунта због кабадахијског деловања банака, јавних извршитеља, паркинг сервиса, комуналних полицајаца…

Фискални савет биће ту да оправдава погрешну економску политику Владе или је саветује да примени још радикалније неолибералне економске потезе који служе интересима страног капитала и страних банака. Фискални савет који ћути о погубном инвестирању наших пара у стране инвеститоре или улози ММФ-а у колонијалном понижавању Србије – није нам потребан.

Агенција за борбу против корупције биће ту да ниједан од људи из најближег Вучићевог окружења никада не постане предмет обраде због организованог криминала и корупције на највишем државном нивоу. Зато годинама немамо изабране све чланове ове Агенције и њеног председника.

Не треба нам заштитник грађана који брине искључиво о Сребреници или заштити промоције хомосексуализма у Србији.

Где је обичан грађанин који деценијама не може да реши проблем у катастру? Где су особе са инвалидитетом или ратни војни ветерани и породице погинулих? Где је заштитник грађана када су у питању неправедно ухапшени грађани Србије због измишљеног пуча у Црној Гори? Где када своја права траже грађани Србије којима није враћена одузета имовина у Хрватској? Где да се сети права Срба на Косову и Метохији, јер су ваљда и они грађани Србије? Где да заштити изборна права грађана Србије који живе у иностранству и којима се константно онемогућава бирачко право? Где је да устане у заштиту породица које имају зеленашке, пљачкашке кредите у швајцарским францима или које јавни извршитељи избацују из породичних домова? Где да проговори о правима социјално угрожених категорија становништва, попут оних којима се у 21. веку искључује струја јер не могу да је плате из простог разлога што им у породици ниједан члан није запослен? Где је да заштити права радника у страним фирмама?

Саша Јанковић је са места заштитника грађана отишао у политику, а сада ће Зоран Пашалић са политичког места из СНС доћи на позицију заштитника грађана, односно заштитника интереса СНС. Пошто је студирао 13 година и студије завршио са просеком 6, Зоран Пашалић ће верно служити СНС из захвалности за ово високо место на које га власт поставља.

Много већи проблем је што је Зоран Пашалић као председник Вишег прекршајног суда 2011. године склонио изјаве 10 жена које су га лично обавестиле о сексуалном узнемиравању од стране једног колеге судије Прекршајног суда у Чачку. Какав ће онда он заштитник грађана бити када није заштитио своје колегинице из суда од сексуалног узнемиравања једног судије? Одличан за заташкавање свих афера власти.

Зато га и бирају.

 

Бошко Обрадовић, председник Двери