Прочитај ми чланак

НАВИЈАЧИ ГАСИЛИ ПОЖАР:Љути ривали закопали ратне секире и отишли у хуману мисију

0

Велики пожар који је јуче беснео у околини Сплита у вечерњим сатима се проширио до самог града, а ватрогасним екипама у помоћ су пристигли и навијачи који су се самоиницијативно пријавили да помогну у гашењу ватрене стихије.

На подручијима захваћеним пожарима око Сплита ватру је контролисало 384 ватрогасца са 102 ватрогасна возила из 21 ватрогасне станице, а до 7 сати полетела су три канадера.

Ипак, у касним вечерњим сатима ветар је разбуктао пламен на две локације у околини града те су ватрогасци читаве ноћ бранили куће у Строжанцу и Подстрани.

Њима су се у гашењу ватрене стихије придружили и навијачи Торциде, Торнада, БББ и Ултраси, који су се самоиницијативно организовали путем друштвених мрежа.

 

У пожару су изгореле бројне куће, неке су нагореле, као и објекти и аутомобили. Део становништва ноћас је самовољно напустио домове у угроженим подручјима, а смештај су им пружили бројни Сплићани који их примају у своје домове.

 

Према грубој процени, у пожарима који су већ 27 сати активни на потезу од Омиша до Сплита прогутано је 4.500 хектара густе борове шуме, макије, траве, ниског раслиња и маслиника, а ватрогасци су током понедељка примили више од 5.000 позива узнемирених грађана.