САСЛУШАНА ДВОЈИЦА СРБА „Мислили смо да је Хендерсон нападач.“

3

Извињавамо се породици настрадалог, америчком народу и грчкој држави, али ми нисмо убице, изјавила су двојица српских младића који су ухапшени на Закинтосу због бруталног премлаћивања америчког студента Бакарија Хендерсона, пишу грчки медији.

Грчки лист „Real news“ наводи детаље саслушања двојице ухапшених Срба, који су задржани у притвору. Не наводећи њихова имена, лист наводи да се ради о младићима старим око 18 година.

Фото: Приватна архива

– Дошли смо у Грчку на одмор, а не да било кога убијемо. Извињавамо се породици убијеног Хендерсона, али нисмо имали намеру никога да убијемо. Због два ударца смо сада оптужени за убиство. Једноставно смо се нашли на погрешном месту у погрешно време. Потпуно смо сломљени, изјавила су двојица ухапшених Срба, који су и после саслушања задржани у притвору.

Лист затим наводи изјаву једног од двојице младића, дату судији на саслушању.

– Ту ноћ сам био у клубу. Забављао сам се са пријатељима. У једном тренутку видео сам да је настао хаос. Видео сам крв, сломљена стакла. Помислио сам да се нешто лоше десило мојим пријатељима, или друштву које је преко исте агенције дошло са нама на Закинтос. Кренуо сам према излазу из бара, а затим на главни пут. Тада сам видео младића који трчи и много младића који јуре за њим. Неко је викнуо: „То је он. Заустави га“. Помислио сам да је он нападач, да је он направио хаос у бару. Притрчао сам му и два пута га ударио. Једном у врат, једном у леђа, изјавио је овај младић.

На саслушању је објаснио да је само хтео да Хендерсона спречи да побегне.

– Мислио да је он крив за инцидент у бару, рекао је младић.

Грчки лист даље наводи да су намеру да Хендерсона спрече у бекству, како тврде имала двојица српских младића, која су и упутила извињење његовој породици.

– Умешали смо се у тучу и завршили у затвору. Само смо хтели да спречимо да не побегне. Та два ударца су се десила у неколико секунди, и нису били смртоносни. Разумемо нашу одговорност, али сигурно да нисмо убице. Нисмо имали намеру никога да убијемо, изјавила су двојица младића, који су навели и да су сигурни да ће у Грчкој имати фер суђење.

Према наводима грчког листа, ова двојица момака су у септембру требало да крену на студије, тренирају фудбал, и имали су организован „трансфер“ за један тим из Аустрије. Грчки „Real news“ у данашњем издању поновио је и изјаву српске хостесе, која се ни крива ни дужна нашла у центру инцидента.

– Србин који се забављао са нама ме је у једном моменту питао:“ Овде је толико Срба, зашто причаш са црнцем?“ Игнорисала сам га, али му је Бакари нешто рекао. Не сећам се шта. Онда му је Србин ударио шамар, а Бакари је узвратио флашом пива и ударио га. Пар секунди касније сам са тројицом Американаца изашла напоље, а онда је 30-так Срба кренуло да јури Хендерсона… Пет минута касније сам дошла до њих. Хендерсон је лежао на улици, без свести – испричала је девојка.

Због убиства Хендерсона, у притвору су петорица Срба, један Бошњак са британским пасошем, који је радио као обезбеђење клуба и бармен, држављанин Грчке.

Суђење за убиство биће вођено у грчком граду Патрија, где су већ пребачани сви осумњичени, а могуће је да следеће недеље буду распоређени у друге затворе по Грчкој. Млађи пунолетни осумњичени, међу којима је и Милош Илић (18) биће пребачени у затвор за малолетнике поред Атине.

За сада није познато када ће суђење почети, а према грчким законима рок је 18 месеци од хапшења. Родитељи ухапшених од грчких адвоката добили су уверења да би суђење могло да почне већ у новембру.

Адвокат Зора Добричанин Никодиновић која брани Илића и последњег ухапшеног Душана Ранковића, а која је због овог случаја отпутовала у Грчку каже да редовно посећује своје клијенте, и да нема никаквих проблема што се тиче одобрења грчких власти разговара са њима.

– Последњем саслушаном Ранковићу је одређен притвор са роком жалбе од пет дана, каже адвокат Добричанин.

Ранковић је младић који је први за столом „Барцода“ ударио Хендерсона, након чега га је Американац ударио флашом пива по глави.

На саслушању, Ранковић је изјавио да је свађа избила јер су Американац и хостеса Даница хтели да заузму сто за којим је он већ седео, и да он није први ударио Хендерсона, већ да га је Американац, који се претходно мрштио на њега и псовао, ударио левом подлактицом, што је и изазвало његову реакцију.

Ранковић је иначе ухапшен последњи, четири дана након убиства. Полиција га је идентификовала на основу снимака надзорних камера, и пронашла у хотелској соби у којој је био смештен.

Адвокат Добричанин каже да је Ранковић одмах после хапшења тражио преглед код лекара због ударца флашом у главу, али да му је посета лекару одобрена тек сутра.

 

 • Pravedni Srbin

  Znači svo sranje izazvalo flertovanje naše srpsko-američke k…e,koja je verovatno sita srpskog k…a pa joj sad fali još Američki i to crnac!

 • Немањићка Србија

  Под хитно да се ослободе и помилују !! Ако не сад, за време јудео-језуитеске власти, онда ће за време Православне власти. А црња је мислио да му је то Бронкс и да може флашом да удара кога стигне, а онда штура и да су Срби ћопави те да не могу да га стигну и казне. Ово треба да је опомена свим америма да ће да добију по њушци ако било где крену на Православне !!

  Једино што овде може да се замери браћи Православцима је то што су се уопште и нашли у ситне сате у таквом једном одвратном клубу где су исте такве хостесе које вечито неке скандале изазивају. И уопште та помама за морем као нека епидемија, психолошка пресија – морам на море, морам на плажу, морам у хотел, морам у клубове… Пријатељу, мораш мало да се потрудиш да живиш Православно, да се смириш, да постиш, да се причестиш, да духовно ојачаш, све остало ће да дође… А нудистичке плаже нека су далеко од свих нас, видите да су тамо вечити проблеми и ризици, никад човек незна шта ће да му се деси – покуша да одбрани част и нађе се у затвору !!

 • Лав Јеленовић – БИП

  Боље и без кинтос него ићи као ови на Закинтос.