БAКИР ПРЕТИО СРБИЈИ, Чaнaк и Чедa гa подржaли aплaузом

17

Бакир Изетбеговић у спомен-комплексу у Поточарима позвао Запад да казни Србе јер одбијају да признају геноцид

Бакир Изетбеговић, лидер СДA и члан Председништва БиХ, још једном је прекјуче позвао Србију да призна наводни геноцид у Сребреници и чак затражио од међународне заједнице да казни Србе уколико наставе са „негирањем геноцида“!?!

Изетбеговић је у говору на помену жртвама у спомен-комплексу у Поточарима рекао да је време да Србија, зарад боље будућности, оптужи саму себе за геноцид!?!

Он је од међународне заједнице затражио да Србима „одржи лекцију“ како би се спречило понављање Сребренице.

Ову отворену Изетбеговићеву провокацију здушно су подржали такозвани лидери проевропске опозиције Саша Јанковић, Чедомир Јовановић и Ненад Чанак, који су присуствовали помену.

Изетбеговић је поручио да је Сребреница „најдубља бошњачка рана“ која никада неће бити заборављена.

– Срби морају да престану да негирају геноцид у Сребреници ради будућности свих нас. Од међународне заједнице истина захтева лекције како би се спречиле неке будуће Сребренице. Од борбе за истину и правду никад нећемо одустати. Садашње време захтева да се говори онима који још нису разумели застрашујућу поруку геноцида. Шта се овде десило 1995. добро је познато. Одреди смрти Младића и Караџића сломили су отпор бранилаца, желећи да на овом простору затру постојање једног народа. Шта су скривили мучки побијени мушкарци, старци, људи који су дали животе, остаће тајна заувек скривена у душама починилаца… – рекао је Изетбеговић.

Иван Костић, председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону, каже да Изетбеговић само наставља „неоосманску експанзионистичку политику свога оца Aлије“.

– Сребреница је производ медијске манипулације Сарајева и западних центара моћи којом Србима треба наметнути колективну кривицу за ратове деведесетих година. Тиме се жели сакрити стварни геноцид над Србима у НДХ и страшни злочини који су почињени над Србима током ратова деведесетих. Решење јесте да се у парламенту донесе декларација о геноциду српског, јеврејског и ромског народа у НДХ, коју би требало доставити и УН. A политичари попут Јовановића, Чанка и осталих морали би да одговарају за антиуставно деловање… – подвлачи Костић.

Вређање жртава

Миодраг Линта, председник Савеза Срба из региона, истиче да српски „промотери геноцида“ над Бошњацима нису свесни да чине огромну штету процесу помирења.

– Политика која нема исти однос према ратним злочинима, која оптужује само једну страну и не поштује жртве, само производи напетост и неповерење. На челу тих „промотера геноцида“ у Србији је Саша Јанковић, који је прихватио лажну тезу бошњачких политичара и дела међународне заједнице. Aпсурдно је упоређивати геноцид који су Срби, Роми и Јевреји доживели у Јасеновцу са злочином у Сребреници. Јанковић тиме вређа све Србе, а пре свега српске жртве у Подрињу које су страдале од кољача Насера Орића – закључује Линта.

 • Stevan-Vd

  Ovo silovanje ISTINE , postaje nepodnošljivo . Zašto cela Srbija ćuti i ne reaguje .Zar treba dozvoliti da par domaćih IZDAJNIKA i ceo fašistički SNS… ŽIGOŠU srpski narod kao genocidan. A šta su JASENOVAC , GRADIŠKA ,JADOVNO i ostala stratišta ?? Pa genocid od strane ustaša balija i fašističkih sila osovine . Izgleda da čekamo na RUSE , da počne 3 – ći sv. rat da bi konačno ispravili nepravdu i naplatili stare dugove , ali bez kamate …jer ona će biti posebno obračunata…. što glavama …što teritorijama .

  • VELIKI HRVOSER

   MA PUŠTAMO IH DA SERU I ČEKAMO DA KRENU VEĆ JEDNOM PA DA IM NAPRAVIMO PRAVI GENOCID.
   DANAS SVAKO MOŽE DA SERE,KENJA I DA TUŽI, AL OD TOGA NEMA NIŠTA, A ZA MUSLE JE OPŠTE POZNATO DA SE SERATORI ILI KENJATORI, KAKO KOJI :-)))
   NA TO TREBA DA IM SE SMEJEMO U FACU A NE DA SE NERVIRAMO.