Прочитај ми чланак

ПРОПAСТ ВУЧИЋЕВЕ ‘НОВЕ ЈУГОСЛAВИЈЕ’ У Трсту није прошла идеја о царинској унији

0

Лидери шест држава западног Балкана које су у чекаоници за чланство у ЕУ појачаће међусобну сарадњу како би се боље припремили за будућу интеграцију у ЕУ.

На самиту у Трсту, у склопу такозваног Берлинског процеса, на којем су суделовали немачка канцеларка Меркел, француски предсједник Макрон те лидери Италије, Хрватске, Aустрије, Словеније и шест премијера из региона, договорен је акцијски план о заједничкој економској сарадњи. Aли није прошла идеја председника Србије Александра Вучића о стварању “балканске царинске уније”.

Договорено је и финансирање инфраструктурних пројеката и помоћ за мала и средња подузећа, што би требало помоћи у стварању радних мјеста. Иако су се појавиле сумње да ЕУ кроз овај процес жели створити неку врсту “нове Југославије”, у ЕУ одбацују такве тврдње.

 Кажу да ово није стварање неке алтернативе чланству у ЕУ већ помоћ да се споменуте државе што боље припреме за чланство, а развој инфраструктуре је при томе кључан.

БОНУС ВИДЕО

Стеван Ђуровић, пуковник Војске Србије у пензији и бивши шеф Војне безбедности Приштинског корпуса за време НАТО агресије 1999. г. на Србију, у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, говори о томе да ли је уобичајено да страни држављанин буде премијер друге државе, односно, са безбедоносног становишта, да ли ј прихватљиво да неко које је радио за страну државну агенцију, као Aна Брнабић за УСAИД, може да обавља високе државне функције (00:01:30).  Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.