Прочитај ми чланак

У СРЕБРЕНИЦИ ЧЕДА, ЈАНКОВИЋ, ЧАНАК; не зна се кога шаље Влада

0

Влада Србије још није донела одлуку да ли ће и ко представљати званични Београд на комеморацији у Поточарима, 11. јула, а за сада се зна да ће скупу присуствовати поједини представници опозиције

ВЛАДА Србије још није донела одлуку да ли ће и ко представљати званични Београд на комеморацији у Поточарима, 11. јула. Ово питање српски државни врх, заједно са председником Александром Вучићем, требало би да размотри до викенда.

Док је још непознаница ко ће испред власти бити на обележавању годишњице злочина у Поточарима, српска опозиција биће на комеморацији присутна у значајном броју.

Према нашим информацијама, засад су долазак у Сребреницу тамошњим надлежним органима најавили лидер Покрета слободних грађана Саша Јовановић, председник ЛДП Чедомир Јовановић и лидер ЛСВ Ненад Чанак.

И председник Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) Санџака Муамер Зукорлић потврдио је за „Новости“ да ће и ове године бити у Поточарима 11. јула.

Председник Вучић, који је пре две године нападнут у Сребреници, пре неколико дана је рекао да не зна да ли ће поново ићи на комеморацију жртвама, али да ће свакако тог дана исказати пијетет. Он је рекао да домаћини имају неке своје услове и захтеве.

Председник Организационог одбора за обележавање годишњице злочина у Сребреници Ћамил Дураковић засад се није изјаснио на које је све адресе у Србији упућен позив за присуство комеморацији.