Прочитај ми чланак

ЖЕСТОКО НЕВРЕМЕ СВЕ БЛИЖЕ СРБИЈИ: Олујни облаци похарали Словенију…

0

Невреме које је захватило Словенију полако се сели према Хрватској, у којој ће, према прогнози Државног хидрометеоролошког завода, бити појачано у послеподневним и вечерњим сатима

Већи део Хрватске у недељу очекује променљиво облачно понегде с кишом и пљусковима с грмљавином, нарочито у послеподневним и вечерњим сатима. Хладан талас стиже са запада, а жестоко невреме после Словеније и Хрватске прети и Србији.

ФОТО: Србин.инфо

Како пише 24ур.цом, грмљавина и невреме с јаком кишом и ветром узроковало је у Словенији огромне проблеме. Прво је захватило југ, а затим и остале делове државе. Јак ветар је понегде чупао дрвеће због чега су затворене неке улице.

У Крању је јак ветар разорио кров на једној кући чији се део одломио и пао на паркирани аутомобил. Срушени далековод зауставио је саобраћај на једном делу пута. Дрвеће је јак ветар рушио и у Марибору док је у многим другим местима причињена мања материјална штета.

Посебно је тешко било у Сошкој долини где не памте тако снажан ветар и тврде да је, према првим проценама, материјална штета енормна.

Државне службе очекују да ће у току дана и вечери отклонити све кварове и штете и да ће све бити поновно нормализовано до понедељка ујутро.

Невреме које је захватило Словенију полако се сели према Хрватској, у којој ће, према прогнози Државног хидрометеоролошког завода, бити појачано у послеподневним и вечерњим сатима, а затим се олујни облаци крећу ка Србији.

ДХМЗ је путем Метеоаларма издао низ упозорења због могућег израженијег грмљавинског невремена које би, како се наводи, могло бити праћено и бујичним поплавама.

Већ у понедељак би време у Хрватској требало да се стабилизује, али у уторак вече су опет могући пљускови. До краја недеље опет их очекују високе температуре, али за викенд стиже јаче наоблачење које ће уз кишу донети и осетно захлађење.

И у Србији се вечерас очекују краткотрајне временске непогоде са јаким пљуском, градом и олујним ветром понегде се очекују у доњем Подрињу и Војводини, упозорио је Републички хидрометеоролошки завод.