Прочитај ми чланак

ЈАНКОВИЋ: Брнабићева се није квалификовала ни за шта

0

Београд -- Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Саша Јанковић изјавио је да се министарка Ана Брнабић постигнутим резултатима "није квалификовала ни за шта".

Он је додао да предлог да она буде премијер представља додворавање председника Србије Александра Вучића Западу.

Јанковић је у интервју „Блицу“ рекао да предлог да она буде премијер представља додворавање председника Србије Александра Вучића Западу, да је Брнабић показала да нову дужност доживљава као „поклон коме се у зубе не гледа“ те да је прихватила је да јој лидер СПС Ивица Дачић противуставно буде шеф.

Он је коментаришући то да је амбасадор Норвешке Арне Санес Бјернстад непријатно изненађен критикама опозиције која је негативно прокоментарисала његову подршку Ани Брнабић те да није то очекивао од демократских и прозападно оријентисаних странака рекао да није приметио да је опозиција критиковала амбасадора.

„Схватио сам да је добио мноштво негативних реакција на друштвеној мрежи на којој се огласио, што се не може спречити. Ако је он критиковао опозицију због тога, то говори да се глас слободномислећих људи аутоматски поистовећује са опозицијом. Опозиција више неће бити врећа да је удара свако коме нешто није по вољи. Амбасадор нека подржи мандатарку, дипломатски од њега, али неће одређивати и мој став о њој – то тако може са Вучићем“ додао је Јанковић.

На питање да ли треба очекивати да опозиционе странке, које се позивају на демократију, гласају за избор Ане Брнабић Јанковић је рекао да ту нема нсиста демократско.

„За време њеног мандата као министра државне управе и локалне самоуправе власт је потпуно централизована уместо прописане децентрализације. Градови и општине изгубиле су ингеренције и новац, све одлуке доноси партија у Београду. А државна управа је до крајности политизована, лишена ауторитета. Није се резултатима квалификовала ни за шта“ рекао је Јанковић.

Он је на питања о београдским изборима рекао да разговарају са свим демократски опредељеним организацијама и људима и додао да сматра да ће било ко са њихове листе бити бољи од било ког кандидата власти.