Прочитај ми чланак

ДЕБAКЛ МЛAДИХ: Орлиће убише Кокезини кадрови

0

Ниједан од селектора које је у ФСС довео актуелни председник није успео да оствари зацртан циљ.

Млађе фудбалске селекције Србије последњих година биле су једино здраво ткиво унутар наше фудбалске организације, а након годину дана владавине председника Славише Кокезе, болест лоших резултата је захватила и њега.

Први човек српског фудбала и његови сарадници, а пре свега директор Горан Буњевчевић поверили су три најталентованије млађе екипе двојици почетника Милану Обрадовићу и Перици Огњеновићу, док је златна генерација из Новог Зеланда дата у руке Ненаду Лалатовићу, а нико од њих није успео да оствари зацртани циљ.

Најпре је у марту некадашњи фудбалер Партизана и тренер скромног искуства стицаног у Словенији пропустио да се кроз квалификације домогне Европског првенства за играче до 19 година, да би у мају Огњеновић на завршном турниру ЕП за две године млађе играче испао већ после такмичења у групи. И на крају, иако је јасно рекао да селектор не може да буде нико ко је запослен у клубу, Буњевчевић је ипак одлучио да најталентованију генерацију фудбалера повери Ненаду Лалатовићу.

Aктуелни тренер Чукаричког је пре овог првенства најављивао велике домете са екипом која је 2015. била шампион света у свом узрасту, али пораз од Португала и једва извојеван реми против Македоније из даљег такмичења их је избацио после само 180 минута игре.

ХВAЛИО ВУЧИЋA, ПA ПОСТAО СЕЛЕКТОР

Пре добијања селекторске функције, Лалатовић причао је хвалоспеве о Aлександру Вучићу и Славиши Кокези:

– Вучић води државу на феноменалан начин. Са Србима је тешко радити, а он је поштен, честит човек. Дабогда владао још 50 година. Био сам за долазак Славише Кокезе на чело ФСС и одмах је боља клима. Кад може Вучић тако да води Србију, па може и Кокеза тако да води фудбал, како ми то очекујемо, и с њим можемо много тога.

БОНУС ВИДЕО

Наш прослављен фудбалски тренер и селектор Милан Живадиновић., у емисији „Интервјуи”, у продукцији медијске куће „Центар”, причао о о Вељку Пауновићу и млађим категоријама репрезентације Србије (01:03:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.