Прочитај ми чланак

БЛОКAДA СAОБРAЋAЈA И ГУЖВЕ ЗБОГ ВУЧИЋА: Отежано кроз Нови Београд (МАПА)

0

Церемонија инаугурације председника мења саобраћајне трасе. Без паркирања возила код Ушћа, Сава центра и Бувљака.

Свечана церемонија инаугурације председника Србије Aлександра Вучића затвориће у петак делове Новог Београда, а у појединим тренуцима, због доласка високих званичника, биће обустављен и саобраћај на ауто-путу до аеродрома.

И гејеви затварају улице

Отежано кретање кроз град Београђане очекује и у суботу, пошто се одржава Парада срама. Манифестација почиње у 11 часова, а припадници ЛГБТ популације прошетаће од Пионирског парка до Трга републике, па ће саобраћај у том периоду бити у прекиду.

У најави су и измене на линијама градског превоза, а у појединим деловима биће забрањено паркирање.

Епицентар дешавања је Палата Србија, те ће улице у њеној непосредној близини бити затворене или ће саобраћај бити преусмераван. Булевар Николе Тесле биће затворен за саобраћај у оба смера, на делу од Бранковог моста до улице Трешњин цвет, и то у периоду од 16 до 22 часа.

Непроходан ће бити и Булевар Михајла Пупина у оба смера, и то од Ушћа до улице Трешњин цвет, као и од Бранковог моста до Булевара Николе Тесле.

Све линије градског превоза које саобраћају овуда, попут 15, 84, 16, 65, 67, 71, 72, 75, 77, 78, 83 у петак ће саобраћати измењеном трасом.

Возиће улицом Милентија Поповића, Булеваром Зорана Ђинђића, улицом Трешњин цвет, одакле се враћају на редовне трасе.

Највеће проблеме имаће они који своје аутомобиле паркирају у зони Сава центра, односно у Владимира Поповића, затим, код Отвореног тржног центра и „Ушћа“.

Ова јавна паркиралишта неће моћи да се користе целог дана, односно од 6 часова ујутру, па све до завршетка манифестације.

Зато би сви они који би да се сутра ујутру извезу аутомобилом, већ данас морали да нађу друго место за паркирање.