Прочитај ми чланак

РАСКРИНКАНИ: Напредњаци измислили драму због Палме и лажирали побуну у СНС

0

Да би омекшали лидера ЈС да гласа за Брнабићеву, Вучићеви људи пуштају приче да и они имају непослушне и да их моле да попусте. Верују да ће тако обрлатити Марковића.

Не постоје посланици СНС који затежу и тврде да неће гласати за Ану Брнабић – све то је део драме напредњака и њиховог шефа Александра Вучића, сазнаје Курир у врху власти!

Како каже наш извор из врха СНС, пошто је Драган Марковић Палма рекао да он и посланици ЈС неће гласати за избор Брнабићеве за премијера, напредњаци су морали да смисле причу како би му доскочили.

Смишљена тактика

– Измишљено је да одређени број посланика СНС неће да гласа за Брнабићеву. Сви они, одреда, урадиће оно што им Вучић нареди, као, уосталом, и увек досад. Пошто је Палма решио да затеже, да би извршили притисак на њега, напредњаци су смисли да и они, ето, имају посланике који неће да гласају за новог премијера. Пошто их после неколико дана убеде, очекују да причом „убедили смо наше једва, што не би попустио и ти“ убеде и Палму да подржи Брнабићеву – тврди извор нашег листа.

Како каже, ако Марковић остане доследан у својој одлуци, то би, и да скупи потребну већину, био велики ударац за владајућу коалицију.

– Овако, кад се гласа о неком закону, можете да се не слажете, али буџет и избор владе морају да се подрже. На та два гласања показујеш да ли имаш већину или не. Друго, ако би Палма остао доследан и не би гласао за Брнабићеву, дао би ветар у леђа свим осталим чланицама коалиције да не гласају за све ствари које предлаже СНС. С временом би било: „Ако Палма онда није гласао за премијера, што ми морамо за ово“ – истиче извор нашег листа.

А не треба, додаје, занемарити и моменат да би Марковићу доследност у одлуци донела велику популарност.

Политички профит

– Палма би тако показао да не ради све што Вучић од њега тражи, што би у народу изазвало велику еуфорију, а постоји и део грађана Србије који се не слаже с тим да на чело владе дође геј премијер. Палма би свакако политички профитирао ако би остао при свом ставу – наводи извор Курира.

Подсетимо, члан Председништва СНС Небојша Стефановић казао је да владајућа коалиција неће имати већину за избор нове владе.

Како тврде поједини медији, Вучић је наводно запретио да ће избацити из коалиције сваког ко не буде гласао за Ану Брнабић.

На све мисле
СПРЕМАЈУ И ЖРТВЕНЕ ЈАРЦЕ

Да би своју причу оправдали до краја, каже наш извор, није искључена ни могућност да, ако затреба, Вучић заиста именује неколико посланика СНС који су се, као, противили избору Брнабићеве. Наравно, то ће бити само добровољни жртвени јарци зарад „вишег циља“.

Иначе, Небојша Стефановић јуче је казао да, уколико Скупштина не буде могла да формира стабилну већину за избор нове владе, не искључује ни могућност нових избора.
– Колико познајем Вучића и нашу странку, ми никада нисмо од тога бежали и ако то буде једини излаз, и то је могућност – казао је Стефановић, али је додао да је убеђен да ће за избор Ане Брнабић бити формирана стабилна већина.

Неће ни он да гласа за Ану
ЗУКОРЛИЋУ ГЕЈ НИЈЕ ОКЕЈ

Посланик Муамер Зукорлић рекао је да неће гласати за Брнабићеву. Упитан шта мисли о њој као мандатару, рекао је:
– Постигли смо сагласност о нечему и наше партнерство се односи на то нешто, а на све остало се не односи. Међу тачкама о којима смо се сагласили нема тачке афирмације геј оријентације или афирмације антипородичних вредности.

РЕАГОВАЊА КОАЛИЦИОНИХ ПАРТНЕРА

Момо Чолаковић, ПУПС
МИ СМО ДОБРИ ПАРТНЕРИ

Ми ћемо подржати Ану Брнабић. Партија уједињених пензионера Србије је добар коалициони партнер.

Расим Љајић, СДПС
ВАЖНИ СУ ЦИЉЕВИ

– Подржаћемо Ану Брнабић. Погрешно је што се прича о нечијој сексуалној оријентацији уместо о економском програму, циљевима…

Живорад Гојковић, Покрет обнове Краљевине Србије
ГЛАСАЋЕМО „ЗА“

– Ми смо коалициони партнер СНС, прихватићемо њихову одлуку. Брнабићева је досад добро радила свој посао.