Прочитај ми чланак

Фудбалер Грбља прешао у Барселону

0

После вишемесечног отимања европског великана, млади црногорски голман ће отићи у Каталонију.

Нови играч Барселоне јесте једва пунолетни Лазар Царевић из Грбља.

Својевремено је Пеп Гвардиола инсистирао да се Царевић појави у тренинг кампу Бајерн Минхена, већ тада се видело да је велика каријрера испред овог младог момка.

Сем Бавараца, голман младе репрезентације Црне Горе је био на проби и у Ајаксу, а у претходном периоду је био ‘на нишану’ великог броја европских тимова.

Првенствено ће се Царевић калити у ‘Ла Масији’ и играти за Барселону Б, али по мишљењу европских критичара, његова будућност на голу Каталонаца је веома извесна.

– Пресрећан сам што сам потписао за највећи клуб на свијету, остварио се мој сан. Све оно што сам као дјечак кроз црногорску лигу доживљавао био ми је подстрек да не одустајем, да се борим и да слиједим свој пут. Међутим, у фудбалу нема мјеста за лако задовољавање, да бих дошао до врата првог тима клуба какав је Барселона морам да наставим са још бољим и јачим радом. Велику захвалност дугујем мом клубу Грбљу, који ме је афирмисао и ставио на гол са само 16 година, чиме ми је дао прилику да направим корак напријед. Позвао бих све младе играче који су жељни доказивања да дођу у Грбаљ, јер то је клуб који цијени рад и квалитет младих играча, изјавио је млади Царевић за ‘Вијести’.