Прочитај ми чланак

СВИ ГАФОВИ ТРАМПОВЕ ТУРНЕЈЕ: Овим нас је председник САД забавио,али не и изненадиo

0

Председник САД Доналд Трамп непресушан је извор гафова који постају хит на интернету и забављају људе широм света

Прва председничка турнеја Доналда Трампа у многоме показала се као занимљива. Председник САД успео је да свуда где је гостовао направи неки гаф који је касније постао хит на друштвеним мрежама. 

На својој првој станици у Саудијској Арабији, пажњу јавности изазвала је фотографија Доналда Трампа који у посети Глобалном центру за борбу против екстремистичке идеологије у Ријаду, заједно са египатским председником Абделом Фатахом ал Сисијем и саудијским краљем Салманом, држи руке на светлећој кугли – минијатурној верзији Земље.

 

Ова фотографија била је повод за бројне фотошоп смицалице па се тако у једној од верзија на фотографији нашао и чаробњак Саруман из филмова „Господар прстенова“.

 

Хит на интернету био је и снимак из Изреала у ком се јасно види да Трамп приликом изласка из авиона жели супругу Меланију да ухвати за руку али она то не баш суптилно успева да избегне.

 

Приликом следећег покушаја да своју лепшу половину ухвати за руку, Меланија је одлучно одгурнула шаку свог супруга што су камере забележиле и овај снимак постао је такође хит на интернету.

Последња два гафа Трамп је направио на НАТО самиту у Бриселу.

Председници Француске и САД, Емануел Макрон и Доналд Трамп, који су се у четвртак први пут састали у Бриселу, необично су се руковали, дуго и веома чврсто, што су неки протумачили као тренутак „мушке“ дипломатије, оценили су медији у Француској.

Трамп, бивша звезда ријалити програма, познат је да веома чврсто стегне шаку и чак повуче целу руку својих саговорника, али се Макрон изгледа томе „добро одупрео“, јавила је агенција Франс прес.

Радио Европа 1 пренела је успорени видео снимак руковања на којем се види да се Макрон током пет секунди одупирао чврстом Трамповом руковању, тако што је још више стегао руку америчког колега кога је гледао право у очи са стиснутом вилицом.

После тог „мушког“ руковања, како су се нашалили француски медији, Макрон и Трамп су одржали радни ручак у америчкој амбасади у Бриселу. Председници су јели парадајз са моцарелом, телетину у сосу, и за десерт, мус од белгијске чоколаде.

Председници су касније морали поново да се рукују у седишту НАТО-а, али овог пута под будним и шаљивим погледима осталих присутних званичника, насмејане немачке канцеларке Ангеле Меркел и генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга.
Трамп је тада „искористио прилику“ и одлучно стегао Макронову шаку и повукао му целу руку која се тресла од рамена.

То није први пут да амерички председник привлачи медијску пажњу својом „гвозденом шаком“ и чврстим руковањем са политичарима. Медији су свету забележили његово руковање са премијерима Јапана, Шинзом Абеом и Канаде, Џастином Трудоом.

Мало касније, такође у седишту НАТО-а, сниматељи су ухватили тренутак када су се званичници припремали за заједничку фотографију. Тада је Трамп поново привукао пажњу јер је желео да буде у првом реду и „без пардона“, како су навели француски медији, гурнуо је црногорског премијера Душка Марковића, чија ће земља ускоро постати 29. чланица Алијансе.

Црногорски премијер и медији у Црној Гори нису дали на значају томе што је амерички председник Доналд Трамп „одгурнуо“ Марковића током самита НАТО у Бриселу, чему су светски медији посветили значајну пажњу.

Марковић је касно синоћ, после сусрета шефова држава и влада чланица НАТО-а, рекао новинарима поводом Трамповог геста да је то „безазлена ситуација“ и да је природно да „председник САД буде у првом реду“. „Нисам регистровао то када се десило. Видео сам на друштвеним мрежама. То је безазлена ситуација“, казао је Марковић.

Читаоци локалних портала коментарисали су дотичну ситуацију. „Можете ли замислити ову ситуацију с Путином“, упитао је један читалац, док други сматра да је реч о „медијском сензационализму“. Светски медији посветили су посебну пажњу тој ситуацији наводећи да је Трамп „одгурнуо“ Марковића како би стао у први ред, а бавили су се и бројним коментарима на друштвеним мрежама.

Поводом овог догађаја огласила се и ауторка књига о Харију Потеру, британска књижевница Џоана К. Роулинг, која је на Твитеру написала: „Ти мали, мали, малени човече“.

 

Као врхунац ове ситуације, грађани САД покренули су петицију којом траже да се председник Доналд Трамп извини премијеру Марковићу, због тога што га је у четвртак одгурнуо у Бриселу, пишу подгоричке Вијести.

“Ово је срамота за амерички народ и ужасан чин пред шефом државе, и свим чланицама НАТО. Председник САД мора одмах да се извини свим НАТО чланицама за своје понашање”, наводи се у петицији.