Прочитај ми чланак

СРПСКЕ КОМПАНИЈЕ иду у Русију

0

Привредна комора Србија и Развојна агенција Србије организују учешће домаћих компанија на Међународном економском форуму (СПИЕФ’17) који ће се одржати од 1. до 3. јуна у Санкт Петербургу у Русији.

На форуму у Русији биће представљен инвестициони потенцијал и услови пословања у Србији, једној од водећих инвестиционих дестинација у централној и источној Европи.

У оквиру привредне делегације Србије на Међународном економском форуму учествоваће око 10 компанија из области прехрамбене, грађевинске, авио индустрије, енергетике, телекомуникација, саобраћаја.

Петербуршки скуп биће одлична прилика за привреду Србије да представи потенцијал међународној пословној заједници, упозна се са глобалним економским трендовима и успостави контакте са потенцијалним пословним партнерима из целога света.

Међународни економски форум у Санкт Петербургу у протекле две деценије постао је кључно место окупљања представника пословне заједнице из целог света и разматрања економских проблема и изазова са којима се суочава Русија, тржишта у развоју и светска привреда у целини.

Ове године, Србија и Индија су једине две земље гости које учествују на овој престижној манифестацији.

Централна тема овогодишњег Форума је „У потрази за новом равнотежом у глобалној економији“, а у званичан програм форума уврштен је панел „Србија-Русија перспективе економске сарадње“.

Прошлогодишњи Форум је окупио више од 12.000 учесника из 133 земље, укључујући председнике држава и влада, министре, економисте и пословне људе из целог света, а ове године очекује се још већи број учесника, привредних и политичких делегација.