Прочитај ми чланак

ДРАЖА ПЕТРОВИЋ: Први радни дан Братислава Гашића у БИА

0

Баш ту, у клозет БИА, прошлог уторка бануо је Братислав Гашић Бата, необично гласно распеван за једног шефа тајне полиције. Лутао је погледом по просторији и на памет му није пало ништа што је падало претходницима...

Још претпрошле године када му је премијер Вучић пред Нову годину обећао неко место које ће бити „бања“, Бата Гашић је чекао да буде „бања“.

Фото: Недељник.рс

– Не брини, Бато, добићеш неку функцију која ће буде „бања“… Значи, у инат овим хејтерима има да уживаш у бањи…

– Бања Врујци! Може и Матарушка! Најбоље би било нека бања за нероткиње… Ја знам са нероткињама – маштао је Бата Гашић о својој будућој „бања“ функцији годину и по дана, док му се пре неки дан није јавио премијер Вучић те кратко рекао: „Бањица“.

– Која је то бања, мислим бањица? Омања бања! Је л’ бањица за нероткније? – питао је Бата.

– Ма какве нероткиње! То ти је бања за неподобне, непослушне, нереформисане, невизионаре… Фактички, то ти је бања где треба излечити све који нису за нас… – објаснио је премијер.

– Је л’ има лековито блато, ко у Врујцима…

– Апсолутно! Све који нису за нас треба уваљати у блато… Није баш лековито, али делује боље од оног блата из Бање Врујци… – казао је премијер Вучић.

– Значи, кад има неко ко није за нас, али баш много није за нас, ми у бањици треба да га уваљамо у блато и онда ће бити за нас! Или ће макар одустати од идеје да буде против нас! Волим бањски туризам! – био је с правом усхићен Бата Гашић.

– Одлично! Све си скапирао… – рекао је премијер, поносан што је пронашао правог човека за директора БИА, човека који схвата важност ваљања у блату, омиљене радикалско-напредњачке бањске терапије која се најпре детаљно осмисли на тој чувеној Бањици, а онда се шири даље…